Doar în șase țări din lume femeile au mai multe conturi bancare decât bărbații

Doar în șase țări din lume femeile au mai multe conturi bancare decât bărbații
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2018

Numai șase țări există unde femeile dețin conturi bancare mai multe decât bărbații, și anume Argentina, Georgia, Indonezia, Laos, Mongolia și Filipine, conform ultimului raport Global Findex al Băncii Mondiale, relatează BBC Mundo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform sursei citate, BM a analizat în 140 de țări comportamentul financiar al adulților în termeni de acces la servicii bancare, plăți, economii, împrumuturi și managementul riscurilor, arată Agerpres.

La nivel global, în cazul femeilor continuă se se remarce un nivel mai redus de bancarizare: 65% dintre acestea au un cont, în timp ce, în cazul bărbaților, procentul este de 72%. Această diferență de 7% a rămas neschimbată din 2011.

În Filipine, situația este determinată de faptul că multe femei lucrează în afara țării și au conturi pentru a trimite bani acasă.

FOTO BNR a lansat în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării CITEȘTE ȘI FOTO BNR a lansat în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării

Cu excepția Laosului, în celelalte cinci țări femeile beneficiază de transferuri de bani de la Guvern prin intermediul băncilor. În Mongolia, de exemplu, 43% dintre femei beneficiază de astfel de operațiuni, față de 24% dintre bărbați.

În Argentina, 51% dintre femei au conturi bancare, un procent ce a rămas neschimbat în perioada 2014-2017, în timp ce în cazul bărbaților gradul de bancarizare a scăzut de la 49% la 46%.

De ce în Argentina este mai mare numărul femeilor cu conturi bancare comparativ cu al bărbaților? Ca urmare a alocării de bani de la stat pentru persoanele sărace.

"Multe dintre alocațiile din Argentina sunt furnizate femeilor, ca, de exemplu, alocația universală pentru creșterea copilului, care este preponderentă", a declarat pentru BBC Mundo Ignacio Carballo, specialist în incluziune financiară și profesor la universitățile argentiniene UBA și UCA.

FOTO Poveste de iarnă cu randamente de 300-400%... numai pentru unii. Ce s-a întâmplat cu acțiunile Comvex Constanța pentru care investitorii au înghețat la coadă în urmă cu 1 an CITEȘTE ȘI FOTO Poveste de iarnă cu randamente de 300-400%... numai pentru unii. Ce s-a întâmplat cu acțiunile Comvex Constanța pentru care investitorii au înghețat la coadă în urmă cu 1 an

Cu excepția Filipine, există multe țări unde femeile au conturi inactive. Este cazul Indiei, țară care a redus decalajul de gen în sectorul financiar, dar mai mult de jumătate dintre aceste conturi nu sunt utilizate.

"Provocarea este de a proiecta produse financiare care să fie utilizate de către femei", a afirmat Klapper. Aceasta va permite o adevărată "incluziune financiară" a persoanele care, în mod obișnuit, nu au acces la bancă.

viewscnt
Afla mai multe despre
conturi
banci
femei