Euro a urcat peste pragul de 1,12 unități față de dolar pentru prima dată de la miljocul lunii martie

Euro a urcat peste pragul de 1,12 unități față de dolar pentru prima dată de la miljocul lunii martie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iun 2020

Euro s-a apreciat, miercuri, peste nivelul de 1,12 unități față de dolar pentru prima dată în 11 săptămâni, pe fondul optimismului privind reluarea activității economice în tot mai multe țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 11:40 (ora României), euro era tranzacționat la 1,1241 dolari, în urcare cu 0,40 față de referință, după ce anterior a atins un maxim intraday de 1,1228 unități/dolar.

Ridicarea sau relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus și semnalele privind revenirea sectorului serviciilor în China alimentează cererea pentru active la nivel global, în pofida temerilor legate de deteriorarea relațiilor comerciale SUA-China și de valul de proteste care continuă în mai multe orașe americane, în urma morții, în custodia poliției, a afro-americanului George Floyd.

GRAFIC Bursa, la cea mai ridicată valoare de la declanșarea crizei coronavirus. Există, însă, și mesaje de alertă: dacă Europa nu-și revine, investitorii „pun cearșaful pe utilaje” CITEȘTE ȘI GRAFIC Bursa, la cea mai ridicată valoare de la declanșarea crizei coronavirus. Există, însă, și mesaje de alertă: dacă Europa nu-și revine, investitorii „pun cearșaful pe utilaje”

Lira sterlină se apreciază, de asemenea, în raport cu dolarul, tranzacționându-se la 1,2581 unități (+0,25% față de referință), o evoluție similară fiind consemnată și pentru dolarul australian, potrivit MarketWatch.

Moneda națională americană înregistra creșteri ușoare față de yen (+0,06%) și yuan (+0,13%).

Acțiunile europene au deschis în urcare, continuând un raliu început luni. Indicele pancontinental Stoxx Europe 600 se aprecia cu 1,04% la ora menționată, cu creșteri pe toate marile burse: +1,01% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +1,56% pentru DAX de la Frankfurt și +1,49% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

Titlurile Renault înregistrează un avans de 8,44%, după ce producătorul auto a obținut un împrumut de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez, meniit să crească lichiditățile companiei, puternic afectată în contextul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro dolar
curs euro dolar
actiuni
cresteri burse
tensiuni sua china