Renault a finalizat contractul de credit pentru 5 miliarde de euro, cu cinci bănci și garanție de stat

Renault a finalizat contractul de credit pentru 5 miliarde de euro, cu cinci bănci și garanție de stat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iun 2020

Renault a anunțat oficial că a finalizat contractarea creditului de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez.Semnarea vine la câteva zile după anunțarea planului de restructurare a companiei la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania franceză Renault, care deține și Dacia, a reușit să încheie negocierile pentru acordarea unui credit sindicalizat de 5 miliarde de euro, cu o garanție de stat. Creditul va putea fi tras integral sau parțial și va ajuta compania franceză să traverseze criza gravă de lichidități prin care trece în această perioadă.

EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că "se adaptează cererii"

Potrivit anunțului companiei, facilitatea de credit are mai multe condiții: suma maximă acordată este de 5 miliarde euro, perioada maximă în care pot fi trași banii fiind până la 31 decembrie 2020. Creditul va avea o maturitate inițială de 12 luni, cu opțiune pentru Renault de extindere pentru alți trei ani. Garanția Franței va fi de 90% din suma împrumutată. Creditul a fost acordat sindicalizat, de cinci bănci: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis și Société Générale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
renault