Renault a finalizat contractul de credit pentru 5 miliarde de euro, cu cinci bănci și garanție de stat

Renault a finalizat contractul de credit pentru 5 miliarde de euro, cu cinci bănci și garanție de stat
scris 3 iun 2020

Renault a anunțat oficial că a finalizat contractarea creditului de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez.Semnarea vine la câteva zile după anunțarea planului de restructurare a companiei la nivel global.

Compania franceză Renault, care deține și Dacia, a reușit să încheie negocierile pentru acordarea unui credit sindicalizat de 5 miliarde de euro, cu o garanție de stat. Creditul va putea fi tras integral sau parțial și va ajuta compania franceză să traverseze criza gravă de lichidități prin care trece în această perioadă.

EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că "se adaptează cererii"

Potrivit anunțului companiei, facilitatea de credit are mai multe condiții: suma maximă acordată este de 5 miliarde euro, perioada maximă în care pot fi trași banii fiind până la 31 decembrie 2020. Creditul va avea o maturitate inițială de 12 luni, cu opțiune pentru Renault de extindere pentru alți trei ani. Garanția Franței va fi de 90% din suma împrumutată. Creditul a fost acordat sindicalizat, de cinci bănci: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis și Société Générale.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
franta
renault