Goldman Sachs și Apple au lansat un card de credit

Goldman Sachs și Apple au lansat un card de credit
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2019

Goldman Sachs a devenit oficial, marți, creditor prin carduri de credit, lansând un astfel de produs împreună cu Apple, intenția băncii americane fiind să își dezvolte operațiunile cu credite de consum, a anunțat directorul general al instituției financiare David Solomon, într-un memo adresat angajalilor, obținut de Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cardul de credit virtual, adresat tuturor clienților din Statele Unite, este primul de acest tip al Goldman Sachs și reprezintă un pas important al băncii în vederea dezvoltării afacerilor bancare de consum, scrie News.ro.

O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă CITEȘTE ȘI O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă

”Cardul Apple este important, dar este numai începutul. În următoarele decenii, anticipăm că vom deveni lideri în operațiunile de consum, așa cum suntem în afacerile instituționale și corporative”, a scris Solomon într-un email adresat angajaților.

Solomon nu a spus dacă banca este în căutarea altor parteneri pentru lansarea unor carduri de credit, așa cum a procedat cu Apple.

Goldman a început să vândă produse bancare de consum, către clienți persoane fizice, în urmă cu trei ani, prin lansarea băncii online Markus. În prezent, Markus are un portofoliu de credite în valoare de 5 miliarde de dolari și depozite de peste 50 de miliarde de dolari, de la aproximativ 4 milioane de clienți din Statele Unite și Marea Britanie.

Autor:
Anca Dumitrescu

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
apple
card de credit