Investițiile străine directe în România au crescut la 1,12 miliarde euro în primele cinci luni

Investițiile străine directe în România au crescut la 1,12 miliarde euro în primele cinci luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2016

Investițiile străine directe au însumat în primele cinci luni 1,117 miliarde euro, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care firmele cu capital străin au rambursat împrumuturi către companiile-mamă de 592 milioane euro, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În perioada ianuarie-mai 2015, investițiile străine au fost de 970,1 milioane euro, scrie News.ro.

"Investițiile directe ale nerezidențilore în România au însumat 1.117 milioane euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 1.709 milioane euro, iar creditele  intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 592 milioane euro", a precizat Banca Națională.

Potrivit seriilor lunare publicate de banca centrală, investițiile străine au fost de 100,5 milioane euro în ianuarie, de 219,2 milioane euro în februarie, 534,6 milioane euro în martie, 32,4 milioane euro în aprilie și de circa 230 milioane euro în luna mai.

Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative? CITEȘTE ȘI Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative?

Anul trecut, investițiile străine directe în România au crescut cu 25%, până la puțin peste 3 miliarde de euro, de la 2,42 miliarde de euro în 2014.

Investițiile străine directe sunt considerate cele mai benefice investiții realizate de companii străine într-o economie, deoarece sunt realizate pe termen lung și au, de obicei, efecte pozitive asupra economiei ș salariilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii romania
bnr