Optimism pe burse pe măsură ce economiile repornesc. Companiile aeriene și tour operatorii – creșteri puternice

Optimism pe burse pe măsură ce economiile repornesc. Companiile aeriene și tour operatorii – creșteri puternice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 mai 2020

Acțiunile europene s-au apreciat pentru a doua sesiune consecutivă marți, pe fondul optimismului generat de reluarea activității economice în tot mai multe țări, precum și de informațiile privind redeschiderea graduală a granițelor în scopuri turistice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Companiile aeriene și tour operatorii au susținut creșterile astăzi, indicele de sector câștigând aproape 7%. Impulsionate de anunțul Spaniei privind eliminarea carantinei obligatorii pentru turiști din luna iulie, acțiunile TUI Group, cea mai mare companie de călătorii și turism din lume, au supraperformat pieței, cu un avans de 32,4%, de departe cel mai consistent la nivelul burselor europene.

Titlurile easyJet s-au apreciat cu 19,3%, iar prețul acțiunilor IAG, proprietarul British Airways, a crescut cu 22,5%. Acțiunile Lufthansa au câștigat 6,8%, după ce guvernul german a agreat, în principiu, un plan de 9 miliard de euro pentru salvarea companiei, grav afectată în contextul pandemiei.

CONFIRMARE Marius Moldovan este noul director de la SIF Transilvania. Primind avizul ASF, îl înlocuiește pe șeful de peste un sfert de veac Mihai Fercală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Marius Moldovan este noul director de la SIF Transilvania. Primind avizul ASF, îl înlocuiește pe șeful de peste un sfert de veac Mihai Fercală

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,1%, până la 348,92 puncte, sprijinit de creșteri pe toate piețele majore: +1,24% pentru indicele FTSE de la Londra, +1% pentru DAX la Frankfurt, +1,50% pentru CAC 40 de la Paris și FTSE MIB de la Milano și +2,15% pentru indicele IBEX 35 de la Madrid.

“Investitorii încearcă să fie optimiști și să creadă că totul va fi Ok. Nu poți să te lupți cu asta… și nici nu încerc să ma lupt, însă este [un sentiment] complet deconectat de realitatea economică”, a comentat Christopher Peel, director de investiții la Tavistock Wealth, citat de Reuters.

În SUA, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) se aprecia cu 2,5% după primele ore de tranzacționare, iar indicele S&P 500 cu 1,8%, ultimul după ce a depășit, anterior, pragul de 3.000 de puncte pentru prima dată de la începutul lunii martie.

Indicele Nasdaq Composite era în urcare cu 0,90%.

Investitorii au ales să ignore, pentru moment, relațiile tensionate dintre SUA și China și s-au concentrat pe veștile pozitive din sectorul medical. Compania de biotehnologie Novavax a anunțat că a început testarea pe oameni a unui candidat la un vaccin împotriva coronavirus, iar gigantul Merck & Co. a transmis că lucrează la două astfel de vaccinuri, scrie MarketWatch.

Potrivit datelor agregate de Fundstrat, în prezent sunt testate clinic 10 vaccinuri potențiale, alte 114 fiind în faza de evaluare pre-clinică.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
tui group
easyjet
vaccin coronavirus
reluare turism