Bittnet lansează ofertă de vânzare de obligațiuni

Bittnet lansează ofertă de vânzare de obligațiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 mar 2024

Compania de IT Bittnet Systems, unul din cei mai activi emitenți de la cota BVB din punctul de vedere al utilizării operațiunilor de piață vizează plasarea de obligațiuni cu scadența la 4 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET) inițiază ofertă publică pentru vânzarea a 150.000 de obligațiuni corporative, negarantate și neconvertibile cu o valoare nominală de 100 de lei, totalul emisiunii ridicându-se la 15,00 milioane lei. Maturitatea ar urma să fie în anul 2028 (BNET28A) și cuponul dobânzii de 9% plătibil trimestrial prin sistemul Depozitarului Central.

Oferta intermediată de SSIF TradeVille se va derula în perioada 2 – 15 aprilie. La un exercițiu de acum un an de listare a unei emisiuni de obligațiuni de 2,06 milioane euro (BNET26E), co-fondatorul Cristian Logofătu încerca să așeze operațiunea de piață în contextul pieței. „Trebuie să fim conștienți că orice emisiunea a unui emitent român este junk bond”, a declarat acesta, amintind că doar ratingul este cu un pas peste investment grade, ceea ce trimite emitenții corporativi în categoria de risc.

România – principalul partener comercial al Republicii Moldova. Aproape o treime din exporturile companiilor moldovenești sunt pe piața românească CITEȘTE ȘI România – principalul partener comercial al Republicii Moldova. Aproape o treime din exporturile companiilor moldovenești sunt pe piața românească

Pe de altă parte, nu înseamnă că acestea cad sub incidența traducerii engleze și că sunt inutile sau proaste, ci doar este un semnal că investitorii trebuie să înțeleagă riscul la care se expun și că trebuie să primească o dobândă suplimentară care să compenseze acel risc.

Avertizarea lui Logofătu venea și într-un moment de dezamăgire în piață față de șocul insolvenței companiei Vivre Deco, care a ieșit cu 2 emisiuni de obligațiuni pe piața AeRO de la BVB cu o valoare agregată de 10,45 milioane euro. Momentul a trezit investitorii de portofoliu față de riscurile reale, după ce mult timp au perceput aceste instrumente cu venit fix ca fiind sigure. Pe piața New Connect din Polonia au fost insolvențe ale unor emitenți, dar și foarte multe ratări de plată la scadență a diverselor companii.

Important este ca investitorii să discearnă între companii. Logofătu spune că istoricul Bittnet Systems arată această firmă ca având bilanț solid și comportament de plată predictibil. Compania are 100% din ani de creștere și de cash-flow pozitiv, precum și 3 emisiuni deja rambursate. „Am plătit peste 10 milioane lei către peste 1.400 de obligatari în acești ani”, spunea Logofătu. „Avem o istorie de a plăti și rambursa obligațiuni și o poziție financiară foarte solidă.”

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
cristian logofatu
obligatiuni