BlackRock: active record de 10,5 trilioane dolari în primul trimestru, profitul în creștere cu 36%

BlackRock: active record de 10,5 trilioane dolari în primul trimestru, profitul în creștere cu 36%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2024

Activele BlackRock au atins un record de 10.500 miliarde de dolari în primul trimestru, iar compania de investiții a înregistrat o creștere de 36% a profitului, deoarece piețele globale de acțiuni, aflate în creștere, și-au sporit încasările din serviciile consultanță în investiții și din administrare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele bursiere globale s-au redresat în primul trimestru, având în vedere așteptările că marile bănci centrale ale lumii au terminat cu înăsprirea politicii monetare și vor pivota către reducerea ratelor dobânzilor, contribuind la creșterea activelor gestionate de BlackRock.

Indicele global al acțiunilor MSCI a crescut cu 7,7% în primele trei luni ale anului, în timp ce indicele S&P 500 a crescut cu 10%.

Numeroși utilizatori au pierdut accesul la conturile Google, după ce hackerii au reușit să evite autentificarea 2FA CITEȘTE ȘI Numeroși utilizatori au pierdut accesul la conturile Google, după ce hackerii au reușit să evite autentificarea 2FA

Activele administrate de BlackRock au crescut cu 15% în primul trimestru, față de un an anterior, în timp ce comisioanele pentru consiliere în investiții și din administrare au crescut cu aproape 8,8%, până la 3,63 miliarde de dolari.

”Văd cele mai mari oportunități pe care le-am văzut vreodată pentru BlackRock, pentru clienții noștri și pentru acționarii noștri”, a declarat Larry Fink, președintele și CEO-ul companiei, în timpul unei conferințe telefonice pentru a discuta rezultatele.

El a menționat oportunitățile pentru investitori în domenii precum inteligența artificială, anumite piețe emergente și necesitatea unei noi infrastructuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
active record