Bursa românească, deschidere pozitivă. Indicii principali câștigă jumătate de procent pe volume mici

Bursa românească, deschidere pozitivă. Indicii principali câștigă jumătate de procent pe volume mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 apr 2020

Într-un context de relativ calm în piețele financiare internaționale, debutul de la BVB este „pe verde”.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După ședința de vânzări de miercuri și ușoara revenire de ieri, deschiderea de astăzi arată o încercare de stabilizare a pieței. După prima oră de tranzacționare, indicele BET avansa cu 0,56%, apropiindu-se de reperul de 7.600 de puncte, însă activitatea de tranzacționare era slabă, niciun emitent nedepășind o valoare a transferurilor de 1 milion de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) avansau cu 0,47%, până la prețul de 1,0700 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de aproximativ 907.000 de lei, iar cele ale OMV Petrom (SNP) consolidau printr-o nouă apreciere de 0,32%, saltul de 8.58% din ședința precedentă, ajungând la prețul de 0,3110 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproape 823.000 de lei. Cotația beneficiază de întoarcerea prețului petrolului de tip Brent peste nivelul de 30 dolari/baril, după ce în luna martie acesta atinsese minime ale ultimilor 18 ani.

BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește” CITEȘTE ȘI BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește”

Activitatea de tranzacționare pe titlurile bancare s-a retras subit. Pe tendințe de apreciere, titlurile Băncii Transilvania (TLV) abia cumulau transferuri de aproape 28.000 de lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) depășeau cu greu reperul unor schimburi de 7.000 de lei, echivalentul a 2 salarii medii brute lunare pe economie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea