Bursa românească – sesiune în care a rămas în 3 simboluri

Bursa românească – sesiune în care a rămas în 3 simboluri

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 oct 2022

Ultima ședință de tranzacționare de la BVB a fost caracterizată de o lichiditate foarte mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jumătate din raliul de pe bursele din SUA și Germania s-a evaporat până la închiderea piețelor europene, presiunea la vânzare revenind în ultima sesiune a săptămânii. Reacția investitorilor din piața de capital românească la această etapă de aversiune la risc a fost, ca și în alte momente, să se retragă de la „butoane”.

SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Fondul Proprietatea nu exclude vânzarea directă extrabursieră a deținerii la Hidroelectrica. Costurile listării Hidro și Salrom, estimate la sute de milioane de lei

Rezultatul a fost cu o ședință în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 12,40 milioane lei (2,51 milioane euro), unul din cele mai mici din acest an, și în care doar 3 acțiuni au depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,23%, până la prețul de 17,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,46 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 0,81%, până la prețul de 0,4310 lei/acțiune, pe transferuri de 2,56 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,34%, până la prețul de 1,7400 lei/acțiune, pe o activitate de 1,32 milioane lei.

EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva

Fără ordine de cumpărare consistente, piața a intrat în derivă și indicii au alunecat sub nivelurile de referință ale sesiunii de joi: -0,36% pentru indicele compozit BET-XT, -0,25% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 46.961,54 puncte, -0,22% pentru indicele energetic BET-NG și -0,32% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.908,72 puncte păstrează intactă cea mai mare parte a câștigului realizat de revenirea recentă și care pe grafic a creat formațiunea cu conotații pozitive pentru evoluțiile ulterioare a „celor 3 soldați albi”.

Bursa românească – sesiune în care a rămas în 3 simboluri

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea