După un șoc suferit la începutul anului 2017 pe piața de energie, Electromagnetica - dividend cu randament net de 3%

După un șoc suferit la începutul anului 2017 pe piața de energie, Electromagnetica - dividend cu randament net de 3%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mar 2020

După un șoc suferit la începutul anului 2017 pe piața de energie, unde avea expunere indirectă, Electromagnetica este din nou în poziția de a oferi acționarilor dividende, însă cu un randament nu departe de media depozitelor bancare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Consiliul de Administrație al Electromagnetica (ELMA) a convocat pentru 28-29 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor pentru 27-28 aprilie, pe ordinea de zi figurând și propunerea de repartizare a profitului net de 4,49 milioane lei obținut anul trecut. Astfel, o sumă depășind doar cu puțin 249.000 de lei ar urma să meargă către rezerva legală, 1,53 milioane lei îl reprezintă sursele proprii de finanțare, iar 2,70 milioane lei ar trebui să fie alocați la data plății de 1 septembrie sub formă de dividende către acționari.

FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40 CITEȘTE ȘI FOTO Huawei a prezentat seria de smartphone-uri P40

Dividendul brut propus este de 0,004 lei/acțiune, iar acesta, raportat la ultimul preț de închidere de 0,1270 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament net de 2,99%. Acesta este, însă, mai mic, 2,66%, dacă îl raportăm la achiziții ponderate în ultimele 10 luni, respectiv la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200).

În prima parte a anului 2017, compania a suferit un șoc din piața de energie, unde explozia prețului la contractele overnight a indus pierderi catastrofale traderilor de energie, așa-numiții „băieți deștepți”

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
dividende