Șocul prețurilor din energie, gestație la 9 luni în bilanțul Electromagnetica. Societatea raportează pierdere de 1,5 mil. euro, antrenată și de insolvența furnizorului KDF Energy

Șocul prețurilor din energie, gestație la 9 luni în bilanțul Electromagnetica. Societatea raportează pierdere de 1,5 mil. euro, antrenată și de insolvența furnizorului KDF Energy
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2017

Electromagnetica și-a redus cu aproape un sfert la 9 luni pierderile față de jumătatea anului, dar digeră greu efectele negative ale creșterii prețurilor la energia electrică de la începutul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electromagnetica București (ELMA) a realizat în primele 3 trimestre din acest an venituri de 149,34 milioane lei, în scădere cu 13,67% față de cele de 172,99 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Compania a raportat o pierdere de 6,82 milioane lei, comparativ cu profitul net de 5,44 milioane lei obținut în primele 9 luni din 2016.

Este o „gaură” rezultată în primul rând din impactul negativ al evoluțiilor din piața energiei electrice de la acest început de an. Deși și-a restrâns semnificativ în ultimii 2 ani activitatea pe acest segment, unde deținea microhidrocentrale, Electromagnetica a păstrat o expunere pe piața liberă de energie, iar aprecierea consistentă a prețurilor de la începutul acestui an i-a pus pe picior greșit.

Compania indica încă din raportarea de la primul trimestru – când pierderea era identică, de 6,82 milioane lei -  ca principală cauză a pierderii înregistrate prețurile de achiziție record atinse pe piața de energie în perioada de raportare, precum și de intrarea în insolvență a unui furnizor de energie debitor al societății, KDF Energy.

Către jumătatea anului pierderile s-au adâncit, iar la raportarea semestrială Electromagnetica afișa un rezultat negativ de 9,04 milioane lei, parțial recuperat în ultimele 3 luni.

EXCLUSIV Falimentul Arelco Power, aprobat de creditori. Hidroelectrica cere tragerea la răspundere a șefilor, Axpo Energy vrea analiza actelor pe 2 ani, care s-ar putea încadra în noțiunea de \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Falimentul Arelco Power, aprobat de creditori. Hidroelectrica cere tragerea la răspundere a șefilor, Axpo Energy vrea analiza actelor pe 2 ani, care s-ar putea încadra în noțiunea de "frauduloase"

La data de 30 septembrie compania avea active totale de 379,84 milioane lei, cu 3,14% mai mici decât cele de 392,15 milioane lei de la sfârșitul lui 2016. În același interval, datoriile totale au fost reduse cu 10,23%, la 55,30 milioane lei, de la 61,60 milioane lei.

Electromagnetica, societate cu acționariat dispersat în care Asociația salariaților are o deținere de 29,63% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) o participație de 25,40% din capitalul social, este listată la Bursa de Valori București, iar la ultimul preț de închidere de 0,1700 lei/acțiune are o capitalizare bursieră de 114,92 milioane lei (24,96 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
kdf energy
sif oltenia