Evergent Investments – dividende și programe de răscumpărare pentru anularea a 3% din acțiuni

Evergent Investments – dividende și programe de răscumpărare pentru anularea a 3% din acțiuni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2024

Fosta SIF Moldova va acorda un dividend cu randament de 6,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Evergent investments (EVER) a convocat pentru 29 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea pentru de dividende în valoare de 81,69 milioane lei din profitul net obținut anul trecut.

Valoarea dividendului brut propus, cu data plății 12 iunie, este de 0,0900 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 1,2650 lei/acțiune, dividendul oferă acționarilor un randament de 6,55%.

Arctic Stream distribuie peste jumătate din profitul net al anului trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Arctic Stream distribuie peste jumătate din profitul net al anului trecut sub formă de dividende

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este propusă și achiziția de titluri proprii în cadrul unor programe de răscumpărare. Astfel, un număr de 18,20 milioane de acțiuni, reprezentând 2,00% din capitalul social vor fi cumpărate în ofertă publică în vederea anulării lor în cadrul unei operațiuni de reducere a capitalului social. Tot spre anulare, ar urma să fie răscumpărate din piața secundară un număr de 9,10 milioane acțiuni, reprezentând 1,00% din totalul titlurilor.

Alte 12,50 milioane titluri, echivalent 1,37% din totalul acțiunilor, urmează să fie dobândite pentru a fi distribuite apoi personalului în cadrul unui „stock option plan”.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
bvb
bursa
rascumparare
dividende