GRAFIC Bitcoin coboară sub pragul de 30.000 dolari pentru prima oară din ianuarie

GRAFIC Bitcoin coboară sub pragul de 30.000 dolari pentru prima oară din ianuarie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2021

Bitcoin a coborât, marți, sub pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată de la începutul anului, extinzând corecțiile precipitate de noi măsuri pentru limitarea mineritului în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a ieftinit cu peste 10% luni, pe fondul unui val de vânzări pe piața criptoactivelor, după ce autoritățile de la Beijing au anunțat extinderea interdicției privind mineritul monedelor virtuale în provincia Sichuan, din sud-vestul țării, ordonând închiderea mai multor proiecte în regiune.

Totodată, banca centrală chineză a ordonat Alipay, cea mai mare platformă de plăți online din țară și din lume, dar și băncilor comerciale locale, să nu mai ofere servicii legate de tranzacționarea mondelor virtuale și să întrerupă accesul platformelor de tranzacționare la canalele de plată.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În jurul orei 17:00 astăzi (ora României), bitcoin se deprecia cu 11% raportat la referința de ieri, la 29,033 dolari/unitate, potrivit datelor CoinDesk.

Bitcoin a coborât sub nivelul de 30.000 de dolari pentru prima oară din luna ianuarie.

“Bitcoin a încălcat un suport important și este probabil să vedem încă și mai multă panică în piață, deoarece investitorii ar putea crede că este sfârșitul pentru criptomonedă. Însă investitorii ar trebui să-și amintească că Bitcoin este un tip de activ care s-a confruntat de multe ori cu viziuni pesimiste similare”, a comentat Naeem Aslam, analist-șef la AvaTrade, într-o notă citată de MarketWatch.

ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Touroperator important care vinde vacanțe în Grecia își suspendă activitatea. Mai mulți români reclamă că au plătit vacanțe

Potrivit acestuia, vânzările actuale pot reprezenta o oportunitate de investiții, având în vedere discountul “uriaș” la care se tranzacționează criptomoneda.

Dintre criptomonedele rivale majore, Ether se deprecia cu 11,8% la ora menționată, Ripple (XRP) cu 23,7%, Litecoin cu 20,8%, iar Bitcoin Cash cu 19,8%.

Dogecoin, criptomoneda inspirată din meme, se corecta cu 20,11%, după un declin apropiat consemnat ieri.

GRAFIC Bitcoin coboară sub pragul de 30.000 dolari pentru prima oară din ianuarie

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
cotatii
restrictii minerit china
banca populara chineza
reglementari