Indicii bursieri de pe Wall Street au închis în scădere puternică

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis în scădere puternică
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

Indicii bursieri de pe Wall Street au închis în scădere puternică, în urma rezultatelor slabe raportate de banca Goldman Sachs și a declinului titlurilor companiilor de tehnologie, în timp ce randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au crescut, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Dow Jones Industrial a coborât cu 1,41%, S&P 500 cu 1,64%, iar Nasdaq cu 2,24%, scrie News.ro.

Hidroelectrica își pregătește etapele pentru a veni la bursă CITEȘTE ȘI Hidroelectrica își pregătește etapele pentru a veni la bursă

Acțiunile Goldman Sachs au scăzut cu 7,3%, după ce banca de investiții a raportat rezultate financire trimestriale sub așteptările analiștilor, din cauza operațiunilor de trading slabe.

Componenta financiară a indicelui S&P 500 a avut cea mai slabă evoluție, cu un declin de 2,4%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, iar randamentul titlurilor cu scadență de 2 ani a depășit 1%, traderii pregătindu-se pentru ca Rezerva Federală să fie mai agresivă în combaterea inflației prin politica sa monetară.

Creșterea puternică a ramdamentelor titlurilor de Trezorerie în 2022 a afectat în special acțiunile din sectorul tehnologiei și alte companiilor cu perspective de creștere, ale căror fluxuri de capital sunt afectate mai mult de creșterea randamentelor.

Toate cele 11 sectoare majore ale S&P 500 au fost tranzacționate în scădere, dintre care sectorul tehnologiei cu un declin de 2,1%. Scăderea acțiunilor unor companii cu capitalizare foarte mare, între care Microsoft, Apple și Amazon, au avut cea mai mare influență negativă asupra S&P 500.

Indicele Nasdaq a scăzut cu până la 9,5% sub un maxim record atins pe 19 noiembrie. Pentru a confirma o corecție, declinul Nasdaq ar trebui să treacă de 10%.

Acțiunile Activision a urcat în schimb cu 25% după ce Microsoft a anunțat un acord de preluare a producătorului de jocuri video, pentru 68,7 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au scăzut cu 2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street
actiuni