Noi scăderi pe Wall Street. Indicele Dow Jones a revenit în teritoriul pieței bear

Noi scăderi pe Wall Street. Indicele Dow Jones a revenit în teritoriul pieței bear
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 sep 2022

Indicele american S&P 500 a închis luni la un nou minim al anului, iar indicele Dow Jones Industrial Average a revenit în teritoriul pieței bear.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

S&P 500 a scăzut cu 1,03%, la 3.655,04 puncte, coborând sub minimul de închidere din iunie, de 3.666,77 puncte. În cursul zilei, indicele a coborât la 3.644,76 puncte, la mai puțin de opt puncte distanță de minimul intraday al anului (3.636,87 puncte).

Noi ieftiniri. Motorina a coborât sub 8 lei în toate stațiile liderului pieței, benzina se apropie de 6,5 lei. Prețuri atât de mici la carburanți n-au mai fost înregistrate de la începutul lunii februarie CITEȘTE ȘI Noi ieftiniri. Motorina a coborât sub 8 lei în toate stațiile liderului pieței, benzina se apropie de 6,5 lei. Prețuri atât de mici la carburanți n-au mai fost înregistrate de la începutul lunii februarie

Dow Jones a scăzut cu 329,60 puncte, sau 1,11%, până la 29.260,81 puncte - accelerând declinul în ultimele momente de tranzacționare. Indicele a scăzut cu aproximativ 20,4% de la maximul de închidere din 4 ianuarie.

Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 0,6%, la 10.802,92 puncte

Campania agresivă de majorare a dobânzilor de către Rezerva Federală, coroborată cu reducerile de taxe din Marea Britanie anunțate săptămâna trecută, a determinat creșterea puternică a dolarului american față de lira strelină. Moneda britanică a coborât astfel la un minim record față de dolar.

Euro a atins cel mai scăzut nivel față de dolar din 2002 încoace. O creștere puternică a dolarului poate afecta profiturile multinaționalelor americane și, de asemenea, poate provoca ravagii în comerțul global, având în vedere că o mare parte se realizează în dolari, notează CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
bear market
bear
piata bear
dow jones
nasdaq