Programul de stabilizare pentru acțiunile Sphera, care operează lanțurile KFC și Pizza Hut, oprit cu două săptămâni mai devreme: prețul din piață, deja cu 15% peste cel al ofertei publice

Programul de stabilizare pentru acțiunile Sphera, care operează lanțurile KFC și Pizza Hut, oprit cu două săptămâni mai devreme: prețul din piață, deja cu 15% peste cel al ofertei publice

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 nov 2017

Brokerul WOOD & Company a notificat piața că programul de stabilizare a prețului pentru titlurile Sphera Franchise Group, societatea care operează lanțurile KFC și Pizza Hut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Sphera Franchise Group (SFG) au fost lansate pe bursă cu succes, iar în condițiile în care prețul de închidere al sesiunii de ieri a fost de 33,50 lei/acțiune, cu 15,52% peste prețul de 29,00 lei/acțiune al ofertei de listare, intermediarul WOOD & Company Financial Services a încetat programul de stabilizare care era programat inițial să se încheie pe data de 8 decembrie. Casa de brokeraj din Republica Cehă nu a furnizat detalii cu privire la nivelul de intervenție de până la acest moment.

După închiderea cu succes a operațiunii pentru vânzarea a 25% din titluri pentru suma de 285,12 milioane lei (62,00 milioane euro) pe data de 2 noiembrie, acțiunile Sphera, companie care în România deține mărcile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, au intrat la tranzacționare pe data de 9 noiembrie, când au crescut deja cu 15,86% peste prețul ofertei publice, la 33,60 lei/acțiune.

LISTA 18 firme mutate de la Sibex devin de astăzi disponibile la tranzacționare pe piața AeRO a BVB. Acționari ai companiilor deveniseră sceptici și se gândeau că totul va fi amânat până la Paști CITEȘTE ȘI LISTA 18 firme mutate de la Sibex devin de astăzi disponibile la tranzacționare pe piața AeRO a BVB. Acționari ai companiilor deveniseră sceptici și se gândeau că totul va fi amânat până la Paști

Susținerea la cumpărare a fost relativ constantă, iar prețul s-a menținut peste reperul de 33,00 lei/acțiune, niveluri echivalente cu aproape de 21 de ori câștigul pretaxare EBITDA, astfel încât intermendiarul WOOD & Company apreciază că programul de stabilizare poate fi încheiat cu 2 săptămâni înainte.

Rezultatele financiare la 9 luni în care compania a raportat venituri din restaurante de 401,35 milioane lei, cu 33,6% mai mari decât cele de 300,48 milioane lei din perioada similară a anului trecut și un profit net în creștere cu 17% au fost de natură să încurajeze cumpărătorii în primele zile de tranzacționare în ringul bursier.

La prețul de închidere de ieri, Sphera Franchise Group, care îi are ca acționari principali pe oamenii de afaceri Radu Dimofte, Nicolae Badea și Lucian Vlad are o capitalizare bursieră de 1,30 miliarde lei (279,79 milioane euro). Conform prospectului ofertei de listare pentru un interval de 5 ani, planul de extindere prevede dublarea numărului de restaurante la 240 de puncte, dintre care 34 de unități vor fi în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera
wood & company
bvb
bursa
kfc
pizza hut