Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022

Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mar 2024

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, distribuie un dividend cu randament de aproape 3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Romcarbon Buzău (ROCE) a convocat pentru 29-30 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea pentru repartizarea profitului net de 3,31 milioane lei obținut anul trecut. Din acesta, aproximativ 165.000 de lei vor merge la rezerva legală și 3,15 milioane lei vor intra la capitolul „alte rezerve”.

Totuși, compania cu acționar majoritar din Taiwan va face repartizări de cash. Astfel, din contul câștigului net realizat în 2022, compania va distribui suma de 4 2,64 milioane lei sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut propus, cu data plății 30 august, este de 0,0050 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,1785 lei/acțiune, dividendul oferă acționarilor un randament de 2,58%.

Romgaz recomandă să nu i se ia ca dividende decât 20% din profit, invocând necesarul masiv de cash pentru investiții, în special pentru proiectul offshore Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz recomandă să nu i se ia ca dividende decât 20% din profit, invocând necesarul masiv de cash pentru investiții, în special pentru proiectul offshore Neptun Deep

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor sunt propuse spre aprobare, pentru exercițiul financiar 2024-2025, credite bancare cu o valoare de 14,16 milioane euro și 550.000 de lei precum și garanții acordate subsidiarei Livingjumbo industry pentru creditele contractate de la UniCredit bank (2,45 milioane euro) și Eximbank România (2,00 milioane euro). Garanții sunt acordate și pentru compania Energo Install pentru facilitatea de credit în valoare de 2,00 milioane lei contractată de la Eximbank România.

Acționarii mai au spre aprobare prelungirea cu o perioadă de 12 luni a valabilității liniiilor de credit contractate cu Exim Banca românească în sumă de 2,55 milioane euro și Unicredit Bank, în sumă de 8,00 milioane euro, cu menținerea garanțiilor aferente.

De asemenea, Romcarbon va contracta un credit multicurrency în valoare de 7,40 milioane euro pentru finanțarea programului de investiții pentru anul 2024, pe o perioadă de 60 de luni, dar și un credit-punte pentru proiectul cu fonduri europene din programul PNRR având o valoare de 5,04 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa
unicredit
eximbank
dividende