Rezerva Federală a SUA va discuta probabil despre accelerarea reducerii achizițiilor de obligațiuni la ședința viitoare

Rezerva Federală a SUA va discuta probabil despre accelerarea reducerii achizițiilor de obligațiuni la ședința viitoare

Jerome Powell

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2021

Președintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat că banca centrală a SUA va discuta probabil despre accelerarea ”reducerii” achizițiilor de obligațiuni la următoarea sa ședință de politică monetară, pe fondul unei economii puternice și a așteptărilor că inflația ridicată va persista până la mijlocul anul urmator, iar informația a dus la aprecierea dolarului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele dolarului a devenit pozitiv după comentariile Powell și a crescut cu 0,1%, la 96,331, scrie News.ro.

Serviciul de plăți al WhatsApp își dublează numărul de utilizatori în India CITEȘTE ȘI Serviciul de plăți al WhatsApp își dublează numărul de utilizatori în India

Euro s-a depreciat cu 0,1% față de dolar în urma declarației lui Powell, la 1,1279 dolari. Yenul japonez a crescut cu 0,2%, la 113,31 pentru un dolar.

”În acest moment, economia este foarte puternică și presiunile inflaționiste sunt mari și, prin urmare, este oportun, în opinia mea, să luăm în considerare încheierea reducerii achizițiilor noastre de active, pe care am anunțat-o de fapt la întâlnirea din noiembrie, poate cu câteva luni mai devreme, și mă aștept să discutăm despre asta la următoarea noastră întâlnire în câteva săptămâni”, a spus Powell într-o audiere în fața Comitetului bancar al Senatului SUA.

Fed a început să-și reducă sprijinul pentru economie în această lună și este în prezent pe cale să își reducă complet achizițiile lunare de titluri de Trezorerie și de titluri garantate cu ipoteci, de 120 de miliarde de dolari, până în iunie.

Programul a fost introdus la începutul anului 2020 pentru a ajuta economia să treacă prin pandemia de Covid-19.

O serie de oficiali ai Fed susținuseră anterior ca banca centrală să accelereze acest ritm pentru a-l termina cândva în primăvară, pentru a permite începerea mai devreme a creșterii ratelor dobânzii, în cazul în care ar fi necesare pentru a controla inflația.

Remarcile lui Powell par să sugereze că este gata să se alăture acelor colegi, pentru a favoriza o reducere mai rapidă a achizițiilor de active, și au fost făcute pe măsură ce piețele financiare au continuat să fie tulburate de apariția unei noi variante a coronavirusului care ar putea avea o rezistență mai mare la vaccinurile actuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
jerome powell
fed