PCF Investment Banking a asistat Grupul Carmistin în conversia parțială în euro și majorarea cu 218 milioane de lei a creditului sindicalizat existent cu o valoare totală de 846 milioane de lei

PCF Investment Banking a asistat Grupul Carmistin în conversia parțială în euro și majorarea cu 218 milioane de lei a creditului sindicalizat existent cu o valoare totală de 846 milioane de lei
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 ian 2023

PCF Investment Banking a asistat Grupul Carmistin, unul dintre cei mai importanți producători de proteină din România, în conversia parțială în euro și majorarea cu 218 milioane de lei a creditului sindicalizat existent cu o valoare totală de 846 milioane de lei dar și prelungirea facilității de capital de lucru pe o perioada de 2 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile sume atrase au ca destinație creșterea capacității de producție, diversificarea portofoliului de produse, îmbunătățirea continuă a calității acestora și dezvoltarea  a două proiecte de producere a energiei electrice și termice în sistem de cogenerare pentru consumul companiilor din grup.

PCF  Investment Banking operează în calitate de consultant financiar exclusiv al Carmistin încă din anul 2016, iar în anul 2020 a gestionat primul proces de sindicalizare a expunerilor bancare bilaterale operate de grupul alimentar. Valoarea finanțării a crescut succesiv și este susținută în prezent de Banca Comercială Română, CEC Bank, OTP Bank, Exim Bank, FIrst Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

„În ciuda unui context macroeconomic atipic, marcat de deglobalizare, criză alimentară, energetică și climatică la nivel global sau creșterea costurilor de finanțare, în 2022 Grupul a reușit să înregistreze creșteri spectaculoase, atât din perspectiva vânzărilor, cât și a profitabilității. Această tranzacție unică este special structurată pentru a susține dezvoltarea continuă a Grupului, sporindu-i, în același timp, reziliența printr-un mix de investiții ESG, noi facilități de producție, rezerve de capital de lucru și converșii valutare ce vor ajuta Carmistin să își atingă obiectivul de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din regiune”, a declarat Mihai Murgu, Partener PCF Investment Banking.

Despre Grupul Carmistin

Grupul Carmistin, poziționat în prezent între primii trei producători de carne din România, cu o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde RON și 2.700 angajați în toată tara, preconizează crearea a încă 650 noi locuri de muncă doar în anul 2023.

Grupul cuprinde peste 20 de companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio.

Despre PCF Investment Banking

PCF Investment Banking este un lider local în domeniul serviciilor de finanțări și investiții corporative, specializat în furnizarea de soluții personalizate pentru clienții noștri, în conformitate cu cerințele și specificul pieței locale.

PCF Investment Banking oferă servicii complete de finanțare corporativă, M&A (fuziuni și achiziții), atragere de investiții și structurare de finanțări complexe. Portofoliul de clienți acoperă un cadru larg de organizații din industrii diferite, care activează exclusiv în sectorul privat. Echipa de management a consiliat cu succes peste 100 de clienți locali și internaționali finalizând tranzacții a căror valoare totală depășește 1.5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmistin
pcf investment banking