Grupul Carmistin inaugurează o fermă de pui de carne BIO

Grupul Carmistin inaugurează o fermă de pui de carne BIO
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Holdingul agroalimentar Carmistin, deținut de familia Paraschiv, unul dintre cei mai mari jucători integrați din industria agribusiness românească, a inaugurat o fermă de pui organic sută la sută în comuna Leleasca, din județul Olt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește valoarea investiției, reprezentanții companiei au declarat pentru News.ro că investiția face parte dintr-un proiect mai amplu al companiei, care va fi derulat pe o perioadă de 5 ani, cu o valoare totală de circa 10 milioane euro și construirea a încă 15 astfel de ferme.

Uleiul de măsline - un lux pentru cetățenii din Europa de Est CITEȘTE ȘI Uleiul de măsline - un lux pentru cetățenii din Europa de Est

Pe termen mediu și lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.

În luna iulie, holdingul agroalimentar a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri la Băbeni, județul Vâlcea.

Carmistin a intrat pe piața creșterii păsărilor în anul 2008, prin înființarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei avicole Oltchim, platformă cu o istorie de peste trei decenii în creșterea și producția de carne de pasăre. 

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România.

Grupul cuprinde peste 20 companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

viewscnt
Afla mai multe despre
la provincia
carmistin
carne pui