128 de milioane de utilizatori de iPhone au fost infectați cu malware-ul XCodeGhost

128 de milioane de utilizatori de iPhone au fost infectați cu malware-ul XCodeGhost
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2021

Un singur malware, strecurat în aproximativ 2.500 de aplicații, a reușit să infecteze 128 de milioane de iPhone-uri.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

iPhone-urile nu sunt scutite de probleme de securitate, iar acestea nu au neapărat un impact mai mic decât alte smartphone-uri. Diferența majoră, așa cum arată informațiile scoase la lumină de procesul dintre Apple și Epic, este că Apple păzește mai bine decât alți producători informațiile care-i pot afecta imaginea.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În 2015, experții în securitate avertizau în legătură cu XCodeGhost, un malware care se răspândea, la acea vreme, pe iPhone-uri, prin intermediul unor aplicații infectate, descărcate direct din App Store.

Acum, prin intermediul procesului dintre Apple și Epic, aflăm și care a fost impactul real al malware-ului pe care Apple nu l-a depistat și pe care utilizatorii săi l-au luat pe iPhone prin descărcarea unor aplicații din magazinul oficial.

În jur de 2.500 de aplicații găzduite de App Store conțineau malware-ul XCodeGhost. Prin intermediul acestora, au fost infectate aproximativ 128 de milioane de iPhone-uri. O astfel de răspândire nu putea fi posibilă dacă măsurile de securitate ale Apple erau decente.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Datele companiei americane arată că 55% dintre victime erau din China, dar și în Statele Unite au fost compromise peste 18 milioane de iPhone-uri.

Hackerii au modificat Xcode, software-ul pentru dezvoltarea aplicațiilor creat de Apple, strecurând malware-ul în acesta. Apoi l-au publicat pe forumurile dezvoltatorilor de iOS și OS X. Dezvoltatorii l-au preluat și l-au inclus în propriile aplicații, iar Apple l-a distribuit prin App Store.

Printre aplicațiile care au contribuit, fără voie, la răspândirea malware-ului, s-au numărat și nume mari, precum WeChat și versiunea pentru China a jocului Angry Birds 2.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
malware
xcodeghost