Acțiunile Alphabet au crescut cu peste 7% în urma informației că Apple ar discuta licențierea Gemini pentru iPhone-urile viitoare

Acțiunile Alphabet au crescut cu peste 7% în urma informației că Apple ar discuta licențierea Gemini pentru iPhone-urile viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Acțiunile Alphabet au crescut cu mai mult de 7% luni, în urma unei informații conform căruia gigantul tehnologic Apple este în discuții pentru a licenția Gemini pentru iPhone-urile viitoarele, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Apple au crescut cu peste 2%, scrie News.ro.

Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile midrange CITEȘTE ȘI Qualcomm lansează un nou chipset pentru smartphone-urile midrange

Gemini este suita Google de instrumente de inteligență artificială generativă, de la chatbot până la asistenți de codare.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, Apple este în discuții cu Google, deținută de Alphabet, pentru a permite producătorului de iPhone să licențieze și să includă motorul său Gemini AI în iPhone.

Citând oameni familiarizați cu chestiunea, Bloomberg a spus că cei doi giganți tehnologici sunt ”în negocieri active” pentru ca Gemini să alimenteze anumite funcții noi, care urmează să fie lansate pentru software-ul iPhone în cursul acestui an.

Următoarea actualizare mare pentru iPhone a Apple, iOS 18, este așteptată în timpul Conferinței Mondiale a Dezvoltatorilor. Atunci, compania ar putea vorbi mai mult despre planurile sale pentru inteligența artificială generativă, atunci când va vorbi despre cel mai recent software pentru iPhone, înainte de a fi lansat pentru consumatori în toamnă.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat, la adunarea anuală a acționarilor companiei din februarie, că aceasta ”investește semnificativ” în AI.

”Mai târziu în acest an, aștept cu nerăbdare să vă împărtășesc modalitățile în care vom vom deschide noi căi în AI generativă, o altă tehnologie despre care credem că poate redefini viitorul”, a spus Cook.

Compania a purtat recent discuții și cu OpenAI și s-a gândit să-i folosească modelul, potrivit surselor citate de Bloomberg. Cu toate acestea, articolul spune că ”cele două părți nu au decis termenii sau forma unui acord în AI și nici nu au finalizat modul în care acesta va fi implementat”.

CNBC nu a putut verifica independent articolul Bloomberg. Apple a refuzat să comenteze, iar Alphabet nu a răspuns imediat când a fost contactat de CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google
actiuni