ANUNȚ Vodafone - probleme în Italia. Vinde toată afacerea

ANUNȚ Vodafone - probleme în Italia. Vinde toată afacerea
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Grupul elvețian Swisscom a intrat în discuții exclusive pentru a cumpăra întreaga afacere a Vodafone din Italia, pentru 8,6 miliarde de euro, fiind planificată o fuziune cu subsidiara sa italiană Fastweb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția propusă va fi în numerar și fără datorii

Vodafone a anunțat anterior că s-a angajat în "discuții active" privind o tranzacție în Italia, piața sa majoră cu cea mai slabă performanță, în condițiile în care a raportat o încetinire semnificativă a creșterii și în Germania, cea mai mare piață a sa.

Vodafone caută să obțină numerar și să-și îmbunătățească performanțele financiare vânzând părți ale afacerii sale, inclusiv subsidiara sa din Spania, după ce anterior a încheiat acorduri pentru vânzarea operațiunilor din Ungaria și Ghana. De asemenea, afacerile sale din Marea Britanie vor fuziona cu Three UK pentru a crea cea mai mare rețea de telefonie mobilă a țării, evaluată la 15 miliarde de lire sterline.

Operatorul britanic de telefonie a respins oferta grupului francez de telecomunicații Iliad SA de fuziune a afacerilor lor din Italia, precizând că ia în considerare alte opțiuni.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat atunci pentru Reuters că Vodafone explorează un acord cu Fastweb, divizia din Italia a Swisscom.

TAROM închide ruta București-Londra și vinde sloturile companiei Virgin Atlantic pe milioane de lire sterline CITEȘTE ȘI TAROM închide ruta București-Londra și vinde sloturile companiei Virgin Atlantic pe milioane de lire sterline

Vodafone a raportat o creștere de 4,7% a veniturilor din servicii în trimestrul trei, similară cu cea din precedentele trei luni, declinul mai redus din Spania ajutând la compensarea contribuției mai slabe din Germania, unde creșterea a încetinit de la 1,1% la 0,3%.

Italia a fost piața cu cea mai dificilă evoluție, veniturile din servicii au scăzut cu 1,3% în trimestrul trei, după un declin de 1% în precedentele trei luni.

FOTO BNR raportează, ca și Profit.ro, deep fake-ul lansat pe numele lui Isărescu. Ce răspuns a primit de la Facebook CITEȘTE ȘI FOTO BNR raportează, ca și Profit.ro, deep fake-ul lansat pe numele lui Isărescu. Ce răspuns a primit de la Facebook

Vodafone este presată să vândă din active pentru a-i mulțumi pe acționari. Pe de altă parte, Iliad și alți doi investitori strategici, Liberty Global Plc și Emirates Telecommunications Group, controlează împreună mai mult de 20% din acțiunile grupului britanic.

În trecut, când Vodafone a căutat tranzacții strategice care să îi relanseze creșterea, a purtat discuții cu Liberty Global. De exemplu, Vodafone a preluat operațiunile Liberty Global din Germania și Europa de Est pentru 18,4 miliarde de euro. Aceste operațiuni sunt în prezent cele mai importante surse de profit ale Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
italia