Apple a depășit Samsung și în Europa la vânzările de smartphone-uri

Apple a depășit Samsung și în Europa la vânzările de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 feb 2024

Scăderea vânzărilor de smartphone-uri pentru Samsung, concomitentă cu o ușoară creștere pentru Apple, au făcut ca producătorul coreean să piardă primul loc în Europa în ultimul trimestru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După aproape doi ani, Apple este, din nou, liderul pieței de smartphone-uri din Europa, condusă vreme de șapte trimestre de Samsung.

Cu 37,8 milioane de smartphone-uri vândute, conform Canalys, piața europeană a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 3%.

Apple publică date care arată cât de mult a avut de câștigat Spotify de pe urma platformelor sale CITEȘTE ȘI Apple publică date care arată cât de mult a avut de câștigat Spotify de pe urma platformelor sale

Cota de piață a Samsung a scăzut cu 12%, mult peste media pieței, în vreme ce Apple a reușit să meargă împotriva curentului și să crească cu 1%.

Cu 12,4 milioane de smartphone-uri vândute, Apple a devenit liderul pieței europene, făcând schimb de locuri cu Samsung, care a vândut 10,8 milioane de smartphone-uri în ultimul trimestru.

Samsung a reușit, totuși, să-și mențină primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri în Europa la nivel de an.

Analiștii remarcă faptul că, în ciuda dificultăților economice, aproape 40% din smartphone-urile vândute în Europa au costat de la 800 de dolari în sus.

Piața europeană de smartphone-uri ar trebui să revină pe creștere anul acesta, cred cei de la Canalys. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
europa
smartphone