Apple cumpără domeniul iwork.ai

Apple cumpără domeniul iwork.ai
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2024

Apple a reușit să cumpere domeniul iwork.ai, după ce vechiul proprietar nu l-a mai prelungit, alimentând speculațiile privind o eventuală infuzie de AI de care vor beneficia soluțiile de birou ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Domeniul iwork.ai a fost recent cumpărat de Apple. Gigantul american nu plătit vreo sumă de bani proprietarului pentru a-l prelua, cum se întâmplă în cazuri de acest gen, ci a profitat de faptul că acesta nu a fost prelungit, mișcându-se rapid și cumpărându-l.

Numele și extensia domeniului sugerează că acesta va avea legătură atât cu suita de birou a companiei, cât și cu inteligența artificială.

Comisia Europeană a decis: Compania Apple nu este nevoită să deschidă accesul la serviciul iMessage în UE CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a decis: Compania Apple nu este nevoită să deschidă accesul la serviciul iMessage în UE

Se poate chiar specula că achiziția trădează viitoare funcții de inteligență artificială pe care Apple le va implementa în cele trei aplicații - Keynote, Numbers și Pages.

Și momentul în care a avut loc achiziția domeniului vine să sugereze același lucru. Se știe deja cu certitudine că Apple își dezvoltă în prezent propriul model lingvistic și va implementa funcții de AI pe baza acestuia în cadrul propriilor produse în a doua parte a anului.

Astfel, adăugarea unor instrumente de AI în cadrul aplicațiilor de birou, la fel cum face Microsoft, vine ca o extensie firească.

Noul domeniu ar putea reprezenta hub-ul central în care vor fi disponibile cele trei aplicații de birou ale companiei, care sunt oferite gratuit celor care cumpără unul dintre dispozitivele vândute de Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
domeniu
iwork.ai
keynote
numbers
pages
ai