Apple, Nvidia, Alphabet și AMD, între companiile care investesc în oferta publică inițială a dezvoltatorului de cipuri ARM

Apple, Nvidia, Alphabet și AMD, între companiile care investesc în oferta publică inițială a dezvoltatorului de cipuri ARM
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Clienți ai Arm Holdings, inclusiv Apple, Nvidia, Alphabet și Advanced Micro Devices, au convenit să investească în oferta publică inițială a designerului de cipuri, conform unor persoane familiarizate cu problema, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intel, Samsung Electronics, Cadence Design Systems și Synopsys au convenit, de asemenea, să participe în calitate de investitori la ofertă, au adăugat sursele. Discuțiile sunt în desfășurare și alți potențiali investitori sunt, de asemenea, în discuții pentru a investi în IPO, au adăugat sursele.

Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles CITEȘTE ȘI Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles

SoftBank Group, care deține Arm, cu sediul în Marea Britanie, vizează o evaluare între 50 de miliarde de dolari și 55 de miliarde de dolari. Clienții Arm au fost de acord să investească în acel interval de evaluare, au spus sursele.

Deși este posibil ca cererea pentru acțiunile Arm's să ducă la o evaluare mai mare până la prețurile IPO, mișcarea reprezintă o scădere față de evaluarea de 64 de miliarde de dolari la care SoftBank a achiziționat pachetul de 25% pe care nu îl deținea deja din companie, de la Fondul său Vision de 100 de miliarde de dolari, luna trecută.

FOTO&VIDEO Zeci de mii de participanți la festivalul Burning Man, blocați în deșertul Nevada din cauza ploii și a noroiului. Penurie de apă și alimente CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Zeci de mii de participanți la festivalul Burning Man, blocați în deșertul Nevada din cauza ploii și a noroiului. Penurie de apă și alimente

Apple, Nvidia și ceilalți investitori strategici au convenit să investească între 25 de milioane și 100 de milioane de dolari fiecare în IPO-ul de succes, au spus sursele. Arm și SoftBank au rezervat clienților săi 10% din acțiuni pentru a fi vândute în cadrul IPO, a raportat anterior Reuters.

Amazon.com, care a purtat anterior discuții pentru a investi în IPO, a decis să nu participe, a spus una dintre surse, solicitând anonimatul, deoarece discuțiile sunt confidențiale.

O luptă între clienții Arm, care includ cele mai mari companii de tehnologie din lume, pentru a câștiga acțiuni la IPO testează angajamentul designerului de semiconductori de a nu fi părtinitor.

Interesul este alimentat de dorința companiilor de a-și extinde relația comercială cu Arm și de a se asigura că rivalii nu obțin un avantaj, a relatat anterior Reuters.

″Diplomatul climatic șef″ al lui Biden vine în România. Va anunța finanțări pentru noi proiecte locale de înlocuire a cărbunelui cu mini-reactoare nucleare americane CITEȘTE ȘI ″Diplomatul climatic șef″ al lui Biden vine în România. Va anunța finanțări pentru noi proiecte locale de înlocuire a cărbunelui cu mini-reactoare nucleare americane

Deși o investiție în IPO nu ar veni cu un loc în consiliul de administrație al Arm sau cu capacitatea de a dicta strategia acesteia, ar putea întări legăturile cu fiecare companie participantă și ar putea îngreuna ca un concurent să achiziționeze Arm mai târziu.

Arm și SoftBank nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. AMD, Intel, Synopsys și Nvidia au refuzat să comenteze. Alphabet, Amazon, Apple, Samsung și Cadence nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Wall Street Journal a scris vineri mai devreme despre ținta de evaluare a Arm.

viewscnt
Afla mai multe despre
listare arm
ofertă publică inițială arm
producătorul de cipuri arm