BlackBerry externalizează producția de smartphone-uri, pe fondul declinului veniturilor

BlackBerry externalizează producția de smartphone-uri, pe fondul declinului veniturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2016

BlackBerry va externaliza producția de dispozitive, inclusiv cea de smartphone-uri sub nume propriu, pe fondul pierderilor și declinului puternic al veniturilor, a anunțat miercuri compania canadiană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a precizat că a încheiat un acord pentru un parteneriat cu compania indoneziană BB Merah Putih pentru producția și distribuirea de dispozitive sub marca BlackBerry, scrie News.ro.

De asemenea, directorul general James Yersh va renunța la funcție din 1 octombrie, din motive personale, acesta urmând să fie înlocuit de fostul director al Sybase, Steven Capelli.

BlackBerry a înregistrat în trimestrul al doilea fiscal o pierdere netă de 372 de milioane de dolari, la venituri de 334 de milioane de dolari, compania bugetând costuri de restructurare în valoare de 147 de milioane de dolari.

În urmă cu un an, BlackBerry a obținut un profit de 51 de milioane de dolari, la venituri de 490 de milioane de dolari.

STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare CITEȘTE ȘI STUDIU 9 din 10 români își aleg banca în funcție de experiențele anterioare

Excluzând elementele excepționale, compania a înregistat profit zero.

BlackBerry a majorat estimările pentru rezultatele anuale de la o pierdere de 15 cenți pe acțiune la un interval cuprins între o pierdere de 5 cenți și nivelul zero, după refinanțarea datoriilor și îmbunătățirea marjelor.

Acțiunile BlackBerry au crescut cu 6,7% în urma informațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
smartphone