IT&C

Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor

Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor

astăzi, 13:27

Autoritățile europene antitrust au amendat Google cu suma record de 2,4 miliarde de euro, pe motiv că ar fi abuzat de poziția dominant pe piață, promovând propriile servicii în detrimentul altor companii.

 • Popoviciu, RCS&RDS: Nu putem taxa clienții pentru traficul de date efectuat în UE, așteptăm acordul ANCOM
  Popoviciu, RCS&RDS: Nu putem taxa clienții pentru traficul de date efectuat în UE, așteptăm acordul ANCOM
  astăzi, 13:18

  Compania de telefonie mobilă Digi Mobil, parte a grupului RCS&RDS, nu poate taxa clienții pentru traficul de date efectuat în Uniunea Europeană (UE) pentru că nu are încă un acord de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru a putea aplica un tarif de circa 6 euro/Gb, în condițiile în care firma este obligată să plătească 7,7 euro/Gb celorlalți operatori din UE pentru serviciile oferite clienților români, a declarat marți vicepreședintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu, în cadrul unei conferințe de presă.

 • Strategia Lenovo pe piața retail: agresivitate pe ultrabook, gaming și stații de lucru, protecție pe piața clasică, creștere pe VR și AR
  Strategia Lenovo pe piața retail: agresivitate pe ultrabook, gaming și stații de lucru, protecție pe piața clasică, creștere pe VR și AR
  astăzi, 13:00

  Scăderea vânzărilor PC-uri a pus presiune pe producători în ultimii ani să se adapteze pentru a rămâne în piață. Compania chineză Lenovo vrea să fie mai agresivă pe piața de laptopuri ultraportabile și convertibile, pe cea de gaming și de stații de lucru detașabile și să intre în piața de AR și VR și, în același timp, să-și protejeze afacerea clasică de PC, explică Pascal Bourguet, vicepreședinte Lenovo pentru regiunea EMEA, responsabil cu partea de produse.

 • Digi Mobil: Numărul utilizatorilor a ajuns la 3,3 milioane, iar traficul în 4G a ajuns la 50% din total
  Digi Mobil: Numărul utilizatorilor a ajuns la 3,3 milioane, iar traficul în 4G a ajuns la 50% din total
  astăzi, 12:15

  Compania de telefonie mobilă Digi Mobil a înregistrat un avans al numărului utilizatorilor în primul trimestru al acestui an, până la 3,3 milioane, în condițiile în care traficul în 4G a ajuns la 50% din total în primul trimestru al acestui an, acoperirea la nivelul populației României a ajuns la 50% în 4G, iar firma se va concentra pe extinderea rețelei 4G pentru a acoperi inclusiv toate tunelurile metroului bucureștean până în septembrie, potrivit datelor transmise marți de reprezentanții companiei în cadrul unei conferințe de presă.

 • IBM construiește o platformă blockchain destinată tranzacțiilor financiare ale IMM-urilor, pentru șapte bănci europene
  IBM construiește o platformă blockchain destinată tranzacțiilor financiare ale IMM-urilor, pentru șapte bănci europene
  astăzi, 10:00

  IBM construiește o platformă blockchain, tehnologie care stă la baza monedei virtuale bitcoin, pentru șapte bănci europene mari, între care HSBC și Deutsche Bank, scopul fiind simplificarea operațiunilor de finanțare a relațiilor comerciale între companiile mici și mijlocii, transmite Reuters.

 • Call-center-ul înființat de grecii de la OTE în România și-a dublat afacerile, pierderile au urcat
  Call-center-ul înființat de grecii de la OTE în România și-a dublat afacerile, pierderile au urcat
  astăzi, 06:51

  Compania E-Value International, care a fost înființată în 2014 pe piața locală de grupul elen de comunicații OTE și care furnizează servicii de tip call-center, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20,6 milioane de lei, aproape dublu față de 2015.

 • Șeful ANCOM: Îmi doresc ca în cel mult cinci ani toate marile orașe din România să se bucure de acoperire 5G
  Șeful ANCOM: Îmi doresc ca în cel mult cinci ani toate marile orașe din România să se bucure de acoperire 5G
  ieri, 16:37

  Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a făcut, luni, un prim pas în vederea introducerii tehnologiei 5G în România la orizonul anului 2020, lansând o consultare publică privind oportunitatea organizării unei proceduri de selecție competitivă pentru acordarea drepturilor de utilizare a mai multor benzi de frecvențe radio, care vor fi folosite inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de nouă generație, cunoscute sub denumirea de 5G sau IMT-2020.

 • Facebook negociază cu Hollywood pentru a lansa show-uri de televiziune originale
  Facebook negociază cu Hollywood pentru a lansa show-uri de televiziune originale
  ieri, 11:37

  Facebook Inc negociază cu studiouri de la Hollywood pentru a produce show-uri de televiziune de calitate, bazate pe scenarii, compania intenționând să lanseze programe originale până la sfârșitul verii, informează Reuters.

 • Schimbări în acționariatul Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători independenți din piața locală de comunicații
  Schimbări în acționariatul Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători independenți din piața locală de comunicații
  ieri, 06:39

  Mai multe pachete de acțiuni ale Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători independenți din piața locală de comunicații, au fost transferate între acționarii companiei, operațiuni în urma cărora Cristian Grigore, cel mai important deținător de titluri ale companiei, și-a diminuat participația de la 86,36% la 73,99%.

 • Firma de software a proprietarul Altex și-a majorat afacerile de aproape 10 ori anul trecut
  Firma de software a proprietarul Altex și-a majorat afacerile de aproape 10 ori anul trecut
  ieri, 06:38

  Axsys Business Technologies a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,41 milioane de lei, de la 373.213 lei în 2015, primul an de funcționare al producătorului de aplicații software pentru jucătorii din retail și distribuție.