BlackBerry lansează o soluție de securitate pentru mașinile autonome

BlackBerry lansează o soluție de securitate pentru mașinile autonome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2018

Producătorul canadian BlackBerry a lansat o soluție de securitate menită să protejeze viitoarele mașini autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Destinat producătorilor auto, BlackBerry Jarvis funcționează asemenea unui antivirus tradițional, scanând programele folosite de automobil în vederea identificării și eliminării problemelor.

BlackBerry va licenția software-ul pe principiul pay-as-you-go. Odată inițiat, producătorii auto vor avea acces online la Jarvis și vor putea scana fișierele în orice stadiu al dezvoltării și implementării software.

Jarvis a fost testat anterior lansării cu ajutorul celor de la Tata Motors, care au lăudat soluția BlackBerry. Conform celor de la Tata Motors, după implementare lui Jarvis, timpul de accesare a codului software a scăzut de la 30 de zile la 7 minute.

VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air CITEȘTE ȘI VIDEO 10 ani de când Steve Jobs a prezentat primul MacBook Air

La începutul acestei luni, BlackBerry a semnat un acord cu chinezii de la Baidu pentru dezvoltarea în comun a unor tehnologii dedicate mașinilor autonome.

Industria auto pare să fie doar primul pas pentru noua soluție de securitate a celor de la BlackBerry. Canadienii vor să intre și pe alte nișe ce țin de Internet of Things, având deja în vedere domeniul medical și automatizarea industrială.

Cunoscută până acum pentru smartphone-urile sale, BlackBerry a început să fie remarcat în domeniul securității software cu ocazia atacului cu ransomware WannaCry, care s-a propagat la nivel global în mai 2017 și a afectat numeroase instituții.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
securitate
masini autonome