Brazilienii de la Stefanini deschid la București un centru operațional de securitate pentru întreaga regiune EMEA

Brazilienii de la Stefanini deschid la București un centru operațional de securitate pentru întreaga regiune EMEA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2021

Compania braziliană Stefanini, furnizor de ser­vicii și soluții IT pentru sectorul business, deschide la București un centru operațional de securitate, pentru a acoperi nevoile clienților companiei din întreaga regiune EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

„Dacă în urmă cu câțiva ani, companiile cheltuiau mult pe produse de securitate cibernetică, în ultimul timp, ele sunt din ce în ce mai interesate de serviciile externalizate de securitate cibernetică, efectuate de profesioniști cu înaltă pregătire, specializați, iar pandemia a crescut importanța acestui domeniu”, spune Farlei Kothe, CEO Stefanini EMEA.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

„Așadar, în ciuda recesiunii economice pe care am văzut-o anul trecut, unele companii și-au dublat sau chiar triplat bugetul de securitate cibernetică, în special pe fondul creșterii telemuncii, care vine la pachet cu pericole mai mari. O altă oportunitate pe care o vedem este faptul că Bucureștiul va găzdui Centrul european de competență în domeniul securității cibernetice, hub-ul care distribuie finanțări UE și naționale pentru proiecte de cercetare în domeniul securității cibernetice în întregul bloc comunitar.”

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că Stefanini a fost cooptată în acționariatul Cyber Smart Defence (CSD), specializată în soluții de securitate cibernetică și cu afaceri de 3,2 milioane de lei în 2019, prin preluarea unui pachet de 60% din acțiuni de la Mădălin Dumitru, fondator și director general al CSD.

În toamna anului 2019, Stefanini a anunțat lansarea unui joint-venture în România, Stefanini Infinit, o companie de marketing digital full service, înființată în parteneriat cu frații și antreprenorii Alexandru Cernătescu și Andrei Cernătescu, proprietarii agenției de comunicare digitală Infinit Solutions Agency.

"România a fost un motor de creștere și de inovare pentru grupul nostru, organizația noastră s-a extins pe piața locală continuu și a jucat un rol din ce în ce mai important nu numai în piața locală, dar și la nivel european. Birourile noastre regionale sunt aici, avem aici una dintre cele mai mari echipe și aici continuăm să găsim noi oportunități interesante de a deservi mai bine clienții noștri globali, răspunzând unor nevoie de business care evoluează constant", a declarat atunci pentru Profit.ro Farlei Kothe.

Brazilienii de la Stefanini deschid la București un centru operațional de securitate pentru întreaga regiune EMEA

În ceea ce privește serviciile de securitate cibernetică, la nivel global, grupul Stefanini are deja o prezență pe piață prin Stefanini Rafael, rezultatul parteneriatului cu compania israeliană de securitate cibernetică Rafael Advance Defence Systems.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Subsidiara din România a companiei braziliene Stefanini a consemnat în 2019 afaceri de 233,3 milione de lei, de la 218,6 milioane de lei în anul precedent.

Profitul net a urcat cu aprope 1 milion de lei, la 7,25 milioane de lei.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Numărul mediu de angajați a coborât anul trecut la 1.436, de la 1.484 în 2018.

Înființată în urmă cu peste 30 de ani, Stefanini furnizează servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Compania are o prezență directă în 41 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și un portofoliu de aproximativ 500 de clienți.

Stefanini International Holding, brațul internațional al gigantului tehnologic brazilian, urmărește o strategie de achiziție sau înființare de joint-venture-uri cu antreprenori locali tineri și ambițioși, din toată lumea – oferindu-le acestora o platformă globală pentru soluțiile și serviciile lor - și, în același timp, o strategie de continuă extindere și reîmprospătare a propriului portofoliu.

viewscnt
Afla mai multe despre
stefanini
cyber smart defence
joint-venture