Conturi de LinkedIn compromise într-o campanie de hacking

Conturi de LinkedIn compromise într-o campanie de hacking
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Mai mulți utilizatori ai LinkedIn au fost victime în această săptămână într-o campanie de hacking ce conduce la blocarea conturilor din motive de securitate sau la furtul conturilor de către atacatori, a anunțat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform cercetătorilor de la Cyberint, hackerii par să utilizeze date de logare compromise sau brute-forcing pentru a obține controlul unui număr mare de conturi de LinkedIn. În cazul conturilor cu parole slabe și/sau fără autentificare prin doi pași (2FA), în urma obținerii accesului la cont, hackerii modifică adresa de email asociată cu una de la serviciul "rambler.ru" și schimbă parola contului sau activează autentificarea 2FA pentru a îngreuna recuperarea conturilor, arată Agerpres.

Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Bitdefender cumpără în Singapore

"Unii utilizatori au fost presați să plătească o răscumpărare pentru a recăpăta controlul sau s-au confruntat cu ștergerea permanentă a conturilor lor", a menționat un cercetător Cyberint.

În acest context, există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu număr mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care și-au pierdut conturile, unii dintre acești indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn.

viewscnt
Afla mai multe despre
linkedin
conturi