Coreea de Nord are numai 28 de site-uri înregistrate în țară

Coreea de Nord are numai 28 de site-uri înregistrate în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2016

Coreea de Nord are numai 28 de site-uri înregistrate în țară, ce pot fi accesate de populație, arată datele obținute după ce administratorii de sistem au configurat greșit unul dintre serverele principale, permițând accesarea acestuia din afară, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți utilizatorii de internet au putut să acceseze de pe server numele domeniilor înregistrate ca aparținând din Coreea de Nord, cu terminația „.kp", scrie News.ro.

Multe dintre site-uri aparțin organismelor oficiale, precum Comisia pentru relații culturale și Agenția maritimă, dar și unor organizații oficiale de presă, precum Pyongyang Broadcasting Service și Rodong Sinmun, ziarul Partidului Muncitorilor.

O altă pagină înregistrată în Coreea de Nord este cea a companiei aeriene naționale, Air Koryo. Printre altele, mai există site-uri nord-coreene specializate în filme și bucătărie.

Confirmare Finanțe: Neplata impozitelor reținute de la salariați va fi, din nou, faptă penală CITEȘTE ȘI Confirmare Finanțe: Neplata impozitelor reținute de la salariați va fi, din nou, faptă penală

„Acum avem o listă completă a numelor de domenii din țară și, surprinzător sau poate nesurprinzător, este foarte mic”, a declarat inginerul specializat în securitatea  informatică Matt Bryant, care a descoperit eroarea de programare a serverului.

Bolggerul Martyn Williams, care se ocupă de tehnologia disponibilă în Coreea de Nord, a atras atenția că lista nu conține dezvăluiri importante în legătură cu prezența online a țării și a notat că alte material, ce ar putea fi mai sensibile, nu pot fi accesate decât de câțiva nord-coreeni privilegiați, pe versiunea de internet a statului comunist. “Este important de notat că acesta nu este un sistem de nume de domenii pentru intranet. Acela nu este oricum accesibil de pe internet”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
site