Curtea de Apel Ploiești anulează sentința prin care compania Asesoft putea intra in faliment

Curtea de Apel Ploiești anulează sentința prin care compania Asesoft putea intra in faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2018

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au anulat sentința prin care Tribunalul Prahova dispusese intrarea în procedura generală a falimentului pentru firma Asesoft International SA, urmărită penală într-un dosar de corupție alături de fostul deputat Sebastian Ghiță și în privința căreia procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri. Dosarul, în care zeci de firme, insittuții bancare dar și insittuții publice apar drept creditori ai Asesoft, a fost trimis spre rejudecare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Curtea de Apel Ploiești a admis contestația înaintată de procurorii DNA la sentința dată de Tribunalul Prahova prin care compania Asesofrt International SA putea intra în faliment și putea fi dizolvată, scrie News.ro.

Judecătprii Curții de Apel Ploiești au dispus definitiv anularea sentinței care permitea procedura falimentului și trimiterea spre rejudecare a dosarului în care zeci de companii private, bănci, primrii dar și administrații financiare apar drept creditori ai Asesoft International.

Magistrații de la Secția de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova hotărâseră intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC Asesoft International SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014.

În acest dosar, pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii și instituții publice, printre care ANAF, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcțiile de taxe și impozite locale din sectoarele 1 și 6, orașele Sinaia și Băicoi, comuna Ariceștii Rahtivani, toate din județul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum și bănci, companii de leasing, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Fondul britanic de investiții First Property Group a cumpărat Maestro Business Center de la șeful CA al Băncii Transilvania și cel al Teraplast. Profit.ro a anunțat ofertarea centrului cu 8,8 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul britanic de investiții First Property Group a cumpărat Maestro Business Center de la șeful CA al Băncii Transilvania și cel al Teraplast. Profit.ro a anunțat ofertarea centrului cu 8,8 milioane euro

Patrimoniul Asesoft International, producătorul de aplicații deținut indirect de deputatul Sebastian Ghiță, potrivit DNA, și în insolvență din 2015, a fost evaluat la 32,5 milioane de lei, conform prețurilor de piață ale activelor, scria în septembrie 2017 Profit.ro.

Procurorii DNA Ploiești au pus sechestru pe bunurile SC Asesoft International SA și SC Teamnet Internatioal SA, în contextul în care cele două persoane juridice sunt cercetetate într-un dosar de corupție care îl vizează pe Sebastian Ghiță, despre care anchetatorii susțin că este cel care controlează cele două firme.

Ghiță a plecat din țară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 și a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Fostul deputat PSD a fost arestat de autoritățile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate și a fost eliberat pe cauțiune.

În 7 iunie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiță și Elena Udrea, în cazul lui Ghiță fiind făcută cererea de extrădare transmise completările solicitate de Serbia.

Sebastian Ghiță este cercetat sau judecat în cinci dosare penale, iar pe numale lui există un mandat de arestare emis în lipsă. El a fost achitat în primă instanță în dosarul în care era acuzat că a obținut ilegal informații de la șefi ai Poliției și Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel din Prahova, precum și într-un dosar în care era judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani alături de fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de apel
faliment
asesoft