Datanet Systems cumpără 51% din compania clujeană Red Dot

Datanet Systems cumpără 51% din compania clujeană Red Dot
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

Datanet Systems, integrator de soluții și sisteme IT&C, parte a grupului slovac Soitron, semnează o investiție strategică prin achiziția pachetului majoritar de părți sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca. Prin această tranzacție, Datanet Systems vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondată în 2005, Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

”Suntem foarte bucuroși că am reușit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câțiva ani, dar nu a fost ușor de pus în aplicare. Acum ne vom concentra să oferim clienților din zona centrală a României acces direct la soluțiile din portofoliul companiei, completate de prezența locală a specialiștilor noștri”, spune Dragoș Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual și structura de personal se vor menține, iar toate contractele aflate în desfășurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creșterea echipei și extinderea portofoliului de soluții și servicii oferite clienților. Anterior tranzacției, companiile au avut o relație de colaborare pe termen lung, derulând mai multe proiecte de punere în funcțiune și întreținere de infrastructuri de telecomunicații.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm și ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar și față de cum erau cu câțiva ani în urmă. Astăzi, informațiile de orice fel sunt la îndemână, iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii și organizații”, spune a declarat Mircea Pop, administratorul și proprietarul Red Dot.

Compania nou înființată va fi deținută în proporție de 51% de Datanet Systems București și 49% de actualul proprietar al Red Dot SRL. 

Înființată în 1998, Datanet Systems este în prezent unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT complexe din România. În 2020, compania a înregistrat venituri de 26 milioane euro și are, împreună cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajați. 

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme și furnizor de servicii de outsourcing IT. Cu echipe care numără aproximativ 700 de experți în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia și Bulgaria, Grupul Soitron a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 123 milioane de euro. 

Red Dot este o companie care și-a construit un portofoliu diversificat de clienți, acoperind o mare parte a României cu produse, servicii și soluții integrate pentru infrastructura IT de voce, video și date, incluzând proiectare, instalare și întreținere. În portofoliul companiei, cu 20 de angajați, se află servicii profesionale pentru sisteme de cablare structurată, rețele de comunicații, sisteme de securitate, sisteme Smart Home.

viewscnt
Afla mai multe despre
datanet systems
red dot