Două mari companii IT din România și-au anunțat angajații de concedieri

Două mari companii IT din România și-au anunțat angajații de concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Două mari companii din România specializate în IT și-au anunțat angajații că vor fi efectuate concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

NTT Data România, fosta EBS România, ar urma să renunțe la mai mulți angajați, iar procesul pare să fie unul similar și la Cognizant, fosta Softvision, ambele companii fiind înființate în Cluj, arată zcj.ro și Adevărul.

VIDEO Marilyn Monroe, recreată digital cu ajutorul AI-ului CITEȘTE ȘI VIDEO Marilyn Monroe, recreată digital cu ajutorul AI-ului

„ Fluxul de personal la nivelul NTT DATA este pozitiv și datele constituie un argument concludent în acest sens: în 2023 am angajat de două ori mai mulți profesioniști care activează în echipa noastră, raportat la numărul colegilor care au ales să-și continue parcursul profesional în alte companii.

Rămânem conectați la realitățile pieței și luăm decizii corecte pentru ca întreaga echipă NTT DATA să urmeze un parcurs comercial pozitiv. În acest registru înscriem inclusiv decizia de a gestiona un Bench de specialitate dimensionat la sub 5% din totalul angajaților noștri.

Vorbim despre colegi care deși nu ocupă un loc în producție, din cauza unor schimbări reale și naturale din piața producătorilor auto, au primit și primesc remunerație, programe de training sau reconversie profesională, după caz, din partea angajatorului. Este o măsură a respectului pe care NTT DATA îl are față de echipă. În aceeași linie includem transparența și comunicarea onestă și responsabilă angajat/angajator.

În interesul unei comunicări corecte și complete, subliniem că ponderea angajaților cărora compania le-a propus o soluție de încheiere amiabilă a colaborării nu depășește 2% din numărul total de angajați și colaboratori”, a informat compania.

Samsung lansează smartphone-urile Galaxy A55 și Galaxy A35 CITEȘTE ȘI Samsung lansează smartphone-urile Galaxy A55 și Galaxy A35

Compania EBS Romania a fost fondată în anul 2000 în Cluj-Napoca și preluată în 2013 de concernul japonez Nippon Telegraph and Telephone (NTT). În 2015, denumirea companiei a fost schimată în NTT Data România. Înființată în 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo și își desfășoară activitatea în peste 40 de țări.

În 2022, NTT DATA România a înregistrat o cifră de afaceri de 471,2 milioane de lei, cu 10,6% mai mult față de 2021. Profitul net a urcat cu 135,7%, la 1,28 milioane de lei. Numărul mediu al angajaților a urcat marginal, cu 1,1%, la 1.118.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Cognizant România nu au răspuns până la acest moment.

Cognizant Technology Solutions România (fostă Softvision) Cluj-Napoca a fost fondată de antreprenorul local Laurențiu Russo în 1994 și cumpărată în 2018 de gigantul american Cognizant.

În 2022 a consemnat o majorare de 16,2% a cifrei de afaceri, la 678 milioane de lei. Profitul net a urcat la 55,5 milioane de lei, de la 45,6 milioane de lei în 2021 și 32,5 milioane lei în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ntt data
demsiei
concedieri