Ericsson și-a stabilit o țintă pentru marja EBITA de 15%-18%, după 2022

Ericsson și-a stabilit o țintă pentru marja EBITA de 15%-18%, după 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2020

Ericsson și-a stabilit un obiectiv de profitabilitate pe termen lung, după anul 2022, ce vizează o marjă EBITA (excluzând costurile provenite din reorganizarea activității) de 15%-18% la nivel de grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Ericsson va accelera investițiile în aplicațiile 5G destinate clienților de tip enterprise. Noua țintă pe termen lung, pentru marja EBITA a grupului (excluzând costurile de restructurare) este de 15%-18%. Noul obiectiv privind fluxul de numerar liber (Free Cash Flow) (înainte de fuziuni și achiziții) este de 9%-12% din vânzări”, a anunțat grupul.

La nivel de grup, obiectivul privind marja de operare (Operating marging) pentru 2022 (excluzând costurile cu restructurarea) rămâne de 12%-14%, cu unele ajustări între segmente, scrie News.ro.

Verifone, care a cumpărat recent 2Checkout, extinde echipa din România și caută 100 de specialiști în tehnologie CITEȘTE ȘI Verifone, care a cumpărat recent 2Checkout, extinde echipa din România și caută 100 de specialiști în tehnologie

Rezultatele strategiei de business în vederea redersării și îmbunătățirii situației financiare, pe care Ericsson a urmat-o începând cu anul 2017, au fost prezentate de către reprezentanții companiei, în 10 noiembrie, în cadrul evenimentului Ericsson Capital Markets Day 2020. Reprezentanții Ericsson au revizuit obiectivele strategice de creștere și noile ținte financiare pe termen lung ale companiei.

Alături de Börje Ekholm, președinte și CEO Ericsson, executivi din cadrul companiei au vorbit despre situația financiară din ultimii trei ani și au precizat că au în plan dezvoltarea afacerilor în sectorul enterprise, care să contribuie la consolidarea situației grupului.

În ultimii trei ani, afacerile Ericsson au cunoscut o creștere organică, compania redevenind profitabilă și fiind capabilă să-și atingă obiectivele financiare stabilite pentru anul 2020. Lider la nivel global în sectorul tehnologic, cu o cotă de piață în creștere în sectorul 5G, Ericsson va intra într-o nouă fază de dezvoltare unde va pune accent pe creșterea în zona business-ului său de bază, si cu o atentie sporita pe segmental enterprise.

“Strategia noastră a generat rezultate care sunt o bază solidă pentru viitor și ne-au adus calitatea de lider pe piața 5G, de care ne bucurăm astăzi. Pandemia COVID-19 ne-a amintit că utilizarea conectivității radio (wireless) este fundamentală pentru a avea o dezvoltare în viitor. La nivel global, și la nivelul fiecărui sector economic, vom găsi oportunități de a veni cu inovații în fața clienților noștri, inclusiv a celor de tip enterprise. Atuul nostru este legat de creșterea economică la scară largă, iar noi putem avea un rol-cheie în acest ecosistem - de care depinde implementarea cu succes a tehnologiei 5G - format din operatori, companii și decidenți”, spune Börje Ekholm, președinte și CEO Ericsson.

Obiectivul de profitabilitate pe termen lung, după anul 2022, vizează o marjă EBITA (excluzând costurile provenite din reorganizarea activității) de 15%-18% la nivel de grup. Compania își propune să atingă acest obiectiv prin creșterea profitabilității activităților la nivelul întregului grup.

”Creșterea profitabilității marjei brute va fi generată de vânzările de soluții software și eficiență operațională. Compania va menține un interes sporit pe fluxul de numerar liber (înainte de fuziuni și achiziții), având o țintă de 9%-12% din vânzări”, precizează Ericsson.

Obiectivele de profitabilitate la nivel de grup, pentru anul 2022, rămân neschimbate, cu o marjă de operare de 12%-14%, excluzând taxele de restructurare. Obiectivele pentru fiecare segment în parte (pentru 2022) sunt actualizate cu țintele pentru marjele de operare de la nivelul fiecărui segment.

”Ținta majorată pe segmentul rețelelor de telecomunicații a fost generată de creșterea cotei noastre de piață. Obiectivul privind marja de operare pentru anul 2022, pe segmentul rețelelor de telecomunicații, este de 16%-18% (în ascensiune față de 15%-17%). În segmentul serviciilor digitale, restaurarea profitabilității continuă să reprezinte o prioritate. Pe fondul majorării cheltuielilor cu activitățile de cercetare și dezvoltare, precum și a declinului vânzărilor solutiilor din generatiile anterioare, ținta marjei de operare a fost ajustată la 4%-7% pentru 2022 (în declin față de 10%-12%)”, spun reprezentanții grupului.

În segmentul Managed Services, creșterea planificată a marjei va fi realizată prin intermediul investițiilor în domeniul cercetării și dezvoltării, în soluții de Inteligență Artificială și automatizare. Pentru anul 2022, ținta pentru acest segment a fost majorată la 9%-11% (de la 8%-10%).

În segmentul Emerging Business & Other, prioritatea rămâne pe înființarea unor noi direcții de business, care să aibă o creștere organică. Creșterea veniturilor va fi realizată prin intermediul noilor produse 5G și IoT dezvoltate de companie, dar și prin achiziția Cradlepoint, ce va avea o contribuție importantă la acest capitol.

”Actualele incertitudini, de natură geopolitică și comercială, ar putea avea efecte negative asupra Ericsson (afaceri curente, operațiuni, perspective de afaceri, rezultate operaționale, situație financiară), afectând și abilitatea companiei de a-și atinge obiectivele. Incertitudinile vizează efectele actualelor conflicte comerciale – în special cel dintre SUA și China, precum și nesiguranța în ceea ce privește modul în care noua administratie a Statelor Unite ale Americii ar putea aborda această dispută comercială. De asemenea, există îngrijorări și în ceea ce privește viitorul relațiilor bilaterale dintre Suedia și China, după ce Autoritatea guvernamentală suedeză de Poștă și Telecomunicații a decis să excludă vânzătorii chinezi din rețelele 5G”, mai arată grupul.

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității și a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Retele (Networks) , Solutii oentru Servicii Digitale (Digital Services), servicii de externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business). Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ) , precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson