Facebook lansează Live Audio - transmisuni audio directe

Facebook lansează Live Audio - transmisuni audio directe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 dec 2016

Facebook extinde oferta de conținut live printr-o funcție care permite realizare unor transmisiuni directe care conțin doar partea audio.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numită Live Audio, facilitatea care va permite, eventual, oricui să posteze transmisiuni audio directe, este lansată oficial astăzi de Facebook, împreună cu o serie de parteneri printre care postul de radio BBC World Service.

Live Audio reprezintă o funcție complementară serviciului de transmisiuni video live, cu care utilizatorii Facebook s-au obișnuit în ultimul an. Aceasta permite realizarea așa-numitor podcast-uri celor care nu se simt confortabil să apară pe video. De asemenea, datorită lățimii reduse de bandă necesară transmiterii semnalului audio, această opțiune va fi preferată în regiunile în care conexiunea la internet nu este de cea mai bună calitate.

Apple a contestat la Curtea Europeană de Justiție taxele retroactive de 13 miliarde de euro impuse de UE CITEȘTE ȘI Apple a contestat la Curtea Europeană de Justiție taxele retroactive de 13 miliarde de euro impuse de UE

Ca majoritatea noilor servicii Facebook, Live Audio este disponibil în momentul lansării doar unui număr restrâns de parteneri, urmând că anul viitor să fie lansată pentru publicul larg. Orice utilizator va putea realiza transmisiuni audio live cu o durată maximă de patru ore.

Ca și conținutul video live, noua facilitate va fi însoțită de notificările de rigoare. Asta înseamnă că utilizatorii vor primi notificări în momentul în care un prieten sau o pagină începe să transmită în format live audio.

Funcția Live Audio este disponibilă pe Android și iOS, dar funcționarea acesteia diferă în funcție de caracteristicile fiecărui sistem de operare. Dacă pe Android sunetul va continua să se audă și în timp ce utilizatorul folosește alte aplicații, pe iOS este necesară păstrarea deschisă a aplicație de Facebook, deoarece Apple limitează rularea în fundal a aplicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook