FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer

FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 ian 2023

Rămas neschimbat în mare parte de mulți ani, managerul implicit de fișiere din Windows 11 se pregătește să primească o binevenită actualizare a designului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Codul versiunilor de test de Windows 11 a scos la iveală indicii care arată că Microsoft lucrează să schimbe fața managerului de fișiere File Explorer.

Documentele vor avea un nou mod de vizualizare, cu thumbnail-uri mari pentru fișierele importante și liste pentru restul documentelor - un design inspirat de la Google Drive pe care, între timp, l-a adoptat și versiunea web de Microsoft 365.

Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri CITEȘTE ȘI Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri

Printre schimbările aduse pare să se numere și o integrare mai strânsă cu serviciile web Microsoft 365, chestiune care nu va fi pe placul companiilor care dezvoltă soluții de birou rivale și este posibil să atragă acuzații legate de folosirea poziției dominante a Windows-ului pentru promovarea altor servicii Microsoft.

Bara de butoane care facilitează accesul la cele mai importante funcții de gestionare a fișierelor suferă și ea modificări subtile, menite să îmbunătățească funcționalitatea touch și să aducă managerul de fișierele în liniile de design generale ale sistemului de operare.

FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer

În ultima vreme, Microsoft s-a ocupat de îmbunătățirea funcționalității aplicațiilor preinstalate în sistemului de operare. Inclusiv File Explorer, cu foarte mare întârziere, a primit tab-uri, o funcție cerută de utilizatori și disponibilă pe macOS de foarte mulți ani.

Noul design pentru File Explorer, rămas neatins de pe vremea lui Windows 8, ar putea fi introdus printr-un update ce va fi lansat până la finele acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
design
file explorer
windows 11