Galaxy Fold este pregătit pentru lansarea pe piață

Galaxy Fold este pregătit pentru lansarea pe piață
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2019

După câteva luni de revizii și reparații, primul smartphone pliabil al celor de la Samsung se pare că va fi disponibil, de data aceasta cu adevărat, pe piață.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dacă întârzierea lansării lui Galaxy Fold nu a scăzut încrederea în capacitatea producătorului coreean de a livra un smartphone pliabil funcțional anul acesta, doritorii, care au avut două luni suplimentare pentru a strânge cei 2.000 de euro necesari, se pare că vor putea să intre în curând în posesia acestuia.

“Majoritatea problemelor au fost rezolvate, iar Galaxy Fold este pregătit să intre pe piață” a anunțat în cadrul unui eveniment organizat zilele trecute la Seoul Vice Președintele Samsung Kim Seong-cheol.

Nu este anunțul oficial care se așteaptă de la Samsung, împreună cu toate detalii aferente, însă este semnalul că smartphone-ul ar putea intra pe piață dacă nu în iunie, cum au promis oficialii coreeni, măcar în iulie.

Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să depășească 152 de miliarde de dolari în 2019 CITEȘTE ȘI Piața mondială a jocurilor video și electronice ar urma să depășească 152 de miliarde de dolari în 2019

Mai important decât data intrării pe piață pentru Samsung este să se asigure că problemele au fost rezolvate definitiv și nu se va repeta telenovela Note 7, când s-a spus că problemele cu bateriile au fost rezolvate, doar că bateriile au continuat să explodeze.

Au trecut deja două luni de când Samsung a decis să amâne lansarea lui Galaxy Fold, după ce la unitățile pentru review trimise presei au fost descoperite probleme grave de construcție.

Una dintre probleme venea din faptul că ecranul lui Galaxy Fold era protejat de un strat exterior, pe care utilizatorii îl puteau confunda cu un plastic de protecție ce poate fi eliminat. Soluția Samsung este integrarea acestuia în corpul dispozitivului pentru a nu putea fi dat jos.

În al doilea rând, Samsung va bloca spațiile libere din jurul balamalei, pe unde intra praf și diverse alte impurități. Acestea zgâriau ecranului în urma plierii.

Smartphone-ul de 1980 de dolari celor de la Samsung are două ecrane: unul de 7,3 inch cu rezoluție 1536 x 2152 pixeli când este deschis și unul de 4,6 inch ce poate fi folosit când sistemul de pliere este închis.

Chipset-ul Snapdragon 855, palca grafică Adreno 640, 12 GB memorie RAM și 512 spațiu de stocare cu suport pentru carduri de memorie stau la baza acestui dispozitiv.

Galaxy Fold urmează a fi comercializat în două versiuni - una cu 5G și alta cu LTE. Inițial, oficialii coreeni s-au arătat încrezători că vor livra anul acesta peste 1 milion de unități.

Problemele întâmpinate de Galaxy Fold le-a dat ideea și răgazul pentru o proprie amânare celor de la Huawei, care au anunțat recent că și ei amâna lansarea lui Mate X, cel care urmează să devină primul smartphone pliabil al companiei chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
smasung
galaxy
folde
smartphone pliabil