Google își actualizează aplicațiile de iPhone, după mai multe luni de pauză

Google își actualizează aplicațiile de iPhone, după mai multe luni de pauză
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mar 2021

Pusă în fața situației de a oferi transparență cu privire la datele pe care le colectează de la utilizatori, Google a avut nevoie de mai multe luni pentru a lista toate categoriile de informații pe care aplicațiile sale le transmit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la jumătatea lunii decembrie, Apple a pus în aplicare o nouă regulă în cadrul App Store, care obliga toți dezvoltatorii să completeze o nouă categorie de informații, din care utilizatorii să afle, înainte să instaleze o aplicație, ce date sunt colectate.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Și, chiar dacă schimbarea fusese anunțată cu alte câteva luni înainte, Google a avut nevoie de aproximativ 3 luni de la momentul intrării noi reguli în vigoare pentru a se alinia.

Din decembrie, dezvoltatorii nu mai aveau voie să emită update-uri pentru aplicații dacă nu completează și categoriile de date pe care le colectează. Adăugarea informațiilor se putea face și fără lansarea unui update, însă un update nu putea fi publicat fără noile informații.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În aceste condiții, Google a reînceput abia în ultimele zile să-și actualizeze numeroasele aplicații, după ce nu a mai publicat update-uri din luna decembrie. În unele cazuri, cum este cel al aplicației YouTube, informațiile au fost adăugate fără a fi livrat vreun update.

Timpul îndelungat de care o companie precum Google a avut nevoie pentru a face publice categoriile de date personale colectate arată în ce încurcătură a fost pusă de noile reguli Apple. Cel mai probabil, cei de la Google au avut nevoie de timp pentru a identifica numeroasele tipuri de date personale pe care aplicațiile companiei le colectează.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

YouTube, spre exemplu, conform noilor informații din App Store, colectează cam tot ce se poate colecta, de la istoricul navigării și căutări, la contacte și localizare. Unele din acestea sunt folosite pentru a lega utilizatorul de datele colectate - element important pentru targetarea cu reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
iphone
aplicatii