Google plătește despăgubiri de 700 milioane dolari

Google plătește despăgubiri de 700 milioane dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 dec 2023

Acuzat de monopol ilegal în distribuirea aplicațiilor de Android, Google a ales calea unei înțelegeri costisitoare și operarea câtorva modificări pentru a evita un verdict și mai dăunător companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intentat de procurorii din 36 de state americane, procesul în cauză a început 2011 și acuza Google de întreținerea unui monopol ilegal în ceea ce privește distribuirea aplicațiilor de Android, inclusiv a plăților.

Cele două părți au ajuns, într-un final, la un acord, care implică plata a 700 de milioane de dolari și introducerea anumitor modificări în felul în care operează Google pe aceasta nișă.

Google Maps va stoca istoricul navigării pe telefoane CITEȘTE ȘI Google Maps va stoca istoricul navigării pe telefoane

În primul rând, Google va permite dezvoltatorilor de aplicații să folosească sisteme terțe de plată și să afișeze prețurile în funcție de metoda de plată dorită de utilizator.

În al doilea rând, Google spune că va îmbunătăți sideloading-ul - procesul de instalare a aplicațiilor descărcate de pe internet - însă, compania nu oferă detalii în acest sens.

Banii vor lua două direcții. 630 de milioane vor merge la utilizatorii din Statele Unite, iar 70 de milioane vor intra într-un fond folosit de statele care au fost parte în proces.

Acordul a fost stabilit încă din septembrie, însă, a fost făcut public abia acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
android
aplicații