GRAFIC Apple a avut venituri de circa două ori mai mari decât Samsung din vânzarea de dispozitive în ultimii ani

GRAFIC Apple a avut venituri de circa două ori mai mari decât Samsung din vânzarea de dispozitive în ultimii ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 mar 2017

Veniturile din vânzarea de dispozitive mobile ale Apple au fost, în ultimii doi ani, de aproximativ două ori mai mari decât cele ale Samsung. Acest decalaj vine în pofida faptului că Samsung a lansat, anul trecut, de trei ori mai multe telefoane decât rivalul american, scrie Business Insider, citând o analiză realizată de Statista.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Samsung este lider pe piața de smartphone-uri în funcție de volumul vânzărilor, însă veniturile încasate de Apple doar din vânzarea de dispozitive iPhone depășesc cu circa 70% veniturile întregii divizii de dispozitive mobile a Samsung.

În pofida unui scandal legat de telefonul Galaxy Note 7, Samsung a reușit să rămână, în 2016, cel mai mare producător de smarphone-uri din lume în funcție de volumul vânzărilor, cu o cotă de piață de peste 21%, obținută din vânzarea a 311 milioane de telefoane inteligente, potrivit datelor IDC. Apple a obținut, anul trecut, o cotă de piață de 14,6%, cu vânzări de 215 milioane de unități.

GRAFIC Apple a avut venituri de circa două ori mai mari decât Samsung din vânzarea de dispozitive în ultimii ani

Totuși, în uitimul trimestru al anului, Apple a revendicat titlul de cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, pentru prima oară în ultimii cinci ani, cu o cotă de piață de 18,3%, ușor peste cea a Samsung, de 18,1%.

Schimbarea în clasamentul trimestrial a venit în contextul în care, la începutul lunii septembrie, Samsung  a anunțat că va chema în service toate cele 2,5 milioane de modele de Galaxy Note 7 vândute până atunci, pentru a remedia o problemă cu bateria, care ar fi fost cauza riscului de explozie. Totuși, chiar și după reparații, multe telefoane Note 7 au continuat să aibă probleme și, în consecință, producția modelului a fost oprită definitiv în octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
apple
iphone
dispozitive
ipad
galaxy note 7
statista
idc