iPhone 6 a devenit smartphone „vintage”

iPhone 6 a devenit smartphone „vintage”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 oct 2022

Unul dintre cele mai memorabile smartphone-uri Apple, iPhone 6, este acum considerat de compania americană un produs „de epocă”.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Lansat în urmă cu opt ani, iPhone 6 a intrat în categoria smartphone-urilor vintage, conform criteriilor Apple, ceea ce arată viteza cu care sunt lansate, vândute și schimbate telefoanele în prezent.

Apple consideră vintage produsele care au între cinci și șapte ani de când nu mai sunt distribuite.

iPhone 14 Pro are cea mai bună cameră foto frontală CITEȘTE ȘI iPhone 14 Pro are cea mai bună cameră foto frontală

iPhone 6 nu mai beneficiază de suport oficial deja de câțiva ani. Asta înseamnă că nu mai primește update-uri de iOS, dar se bucură, încă, de patch-uri de securitate.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost prezentate în septembrie 2014 și au primit ultimul update în 2018, când a fost lansat iOS 12. Apple încă furnizează update-uri de securitate pentru iOS 12, care este folosit și de modele mai vechi decât iPhone 6.

Acest model va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai reușit iPhone-uri, din punctul de vedere al designului, dar și ca unul afectat de batterygate - când Apple decis să limiteze, pe ascuns, capacitatea procesoarelor.

iPhone 6 a fost primul smartphone la care Apple a decis să folosească un ecran semnificativ mai mare decât la modelele anterioare, după ce mulți ani compania se încăpățânase să rămână la ecrane mici, care să poată fi folosite cu o singură mână.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 6
smartphone