Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter

Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 nov 2021

Jack Dorsey demisionează din postul de CEO al Twitter, urmând ca Parag Agrawal, director tehnic, să preia conducerea.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Urmare a demisiei, acțiunile companiei au urcat cu 11% în deschiderea ședinței, după care s-au stabilizat la +5%.

Dorsey, în vârstă de 45 de ani, este atât CEO-ul Twitter, cât și al Square, compania sa de plăți digitale. Această conducere împărțită a ridicat numeroase întrebări despre capacitatea lui Jack Dorsey de a gestiona cu adevărat zi de zi rețeaua de socializare.

Dorsey va rămâne membru al Consiliului de Administrație până la expirarea mandatului, la adunarea acționarilor din 2022.

„Am decis să părăsesc Twitter deoarece cred că compania este gata să se despartă de fondatorii săi”, motivează Dorsey, fără alte detalii.

Compania a anunțat, la începutul acestui an, că își propune să aibă 315 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili până la sfârșitul anului 2023 și să-și dubleze cel puțin veniturile anuale în acel an.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Agrawal, care este CTO din 2017, lucrează cu Twitter de mai bine de un deceniu. El a fost responsabil de strategia care implică inteligența artificială și învățarea automată și a condus proiecte pentru a face tweet-urile din cronologia utilizatorilor mai relevante pentru aceștia.

Dorsey, care a co-fondat gigantul rețelelor sociale în 2006, a ocupat funcția de CEO până în 2008, înainte de a fi exclus din acest rol . El a revenit la șefia Twitter în 2015, după ce fostul CEO Dick Costolo a demisionat.

Acțiunile Twitter au crescut cu 85% de când Dorsey a preluat funcția de CEO, pe 5 octombrie 2015. Acțiunile Square au crescut de asemenea cu 1.566% de la oferta publică inițială din 19 noiembrie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
jack dorsey
twitter