Lenovo negociează preluarea diviziei de PC-uri a Fujitsu

Lenovo negociează preluarea diviziei de PC-uri a Fujitsu
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 oct 2016

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri, negociază preluarea diviziei de calculatoare personale a Fujitsu, un acord putând fi anunțat chiar în această lună, relatează Reuters, care citează cotidianul nipon Nikkei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lenova și Fujitsu iau în calcul fie înființarea unei companii mixte, controlată de grupul chinez, care să înglobeze activitățile de design, dezvoltare și producție de calculatoare ale Fujitsu, fie achiziția de către Lenovo a unei participații majoritare la divizia de PC-uri a companiei japoneze, potrivit surselor menționate.

Tranzacția, ale cărei detalii financiare nu sunt cunoscute, ar putea presupune și transferul a circa 2.000 de angajați de la Fujitsu către Lenovo.

Acțiunile Fujitsu s-au apreciat cu 7% în urma informațiilor, până la cel mai ridicat nivel începând cu luna ianuarie, în timp ce titlurile Lenovo au avansat cu 2%.

Lenovo surprinde cu o tabletă cel puțin atipică, Yoga Book CITEȘTE ȘI Lenovo surprinde cu o tabletă cel puțin atipică, Yoga Book

Reprezentanții Fujitsu au declarat, într-un comunicat, că analizează mai multe opțiuni pentru divizia de PC-uri, dar că nu a fost luată încă nicio decizie. Lenovo a refuzat să comenteze.

Un acord cu Lenovo ar ajuta compania japoneză să rămână competitivă pe o piață afectată de cererea tot mai mare pentru smartphone-uri și tablete, în detrimentrul calculatoarelor personale. 

Livrările mondiale de PC-uri au scăzut cu 4,5% în trimestrul al doilea raportat la perioada similară din 2015, până la nivelul de 62,4 milioane de unități, potrivit datelor IDC. Peste o cincime (21,2%) din calculatoarele vândute sunt produse de Lenovo, urmate de Dell (16%), ASUSTek Computers (7,2%) și Apple (7,1%).

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
fujitsu
pc
calculatoare personale