Mai multe dispozitive Google vor oferi conectivitate prin satelit

Mai multe dispozitive Google vor oferi conectivitate prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2024

Google va monta modemuri care suportă conexiunile prin satelit pe mai multe dintre viitoarele sale dispozitive, inclusiv seria de smartphone-uri Pixel 9.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pixel 9 va oferi utilizatorilor posibilitatea de a realiza, în caz de urgență, conexiuni prin intermediul sateliților. Funcționalitatea va permite, de exemplu, trimiterea unor mesaje către serviciile de urgență în zone în care semnalul terestru nu oferă acoperire.

Pentru asta, conform Android Authority, compania americană va folosi Samsung Modem 5400, un modem despre care nu se cunosc, încă, informații.

X/Twitter înlătură opțiunea de a ascunde bifa albastră, de verificare a conturilor de pe platformă CITEȘTE ȘI X/Twitter înlătură opțiunea de a ascunde bifa albastră, de verificare a conturilor de pe platformă

Deși Qualcomm a fost, în general, furnizorul proferat de modemuri al producătorilor de smartphone-uri cu Android, Google alege varianta Samsung, ceea ce nu ar trebui să surprindă, dată fiind colaborarea strânsă dintre cele două companii.

Colaborarea dintre cele două companii a făcut că seria Galaxy S24 să fie și prima care oferă acces la funcții de AI dezvoltate de Google.

Pixel 9 nu este singura serie pe care Google va monta modemurile Samsung pentru conexiunea cu sateliții. Funcții similare vor oferi Pixel Fold și o viitoare tabletă 5G pe care Google o va lansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
satelit
samsung