Meta extinde etichetarea conținutului creat cu AI

Meta extinde etichetarea conținutului creat cu AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2024

În curând, Meta va eticheta mai multe postări care conțin elemente realizate cu ajutorul inteligenței artificiale din cadrul platformelor sale sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta anunță că va aplica eticheta „Made with AI” pe mai multe postări care includ imagini, sunete sau video create cu ajutorul AI-ului.

Începând cu luna mai, vor exista trei situații în care conținutul AI va fi etichetat în conformitate: atunci când este detectat automat, atunci când este raportat de utilizatori și atunci când este identificat de sistemele de verificare informațiilor.

LinkedIn vrea să adauge clipuri verticale CITEȘTE ȘI LinkedIn vrea să adauge clipuri verticale

Meta a decis extinderea aplicării etichetei după ce a fost sfătuită în acest sens de Consiliului de Supraveghere independent.

Compania mai spune că, în cazul conținutului creat cu ajutorul AI care este folosit pentru a dezinforma, se va putea adăuga o etichetă mai proeminentă - ca alternativă la eliminarea directă a postărilor de acest gen.

Meta și alte platforme online sunt „în alertă” anul acesta, în condițiile în care în Statele Unite, Europa și alte regiuni au loc mai multe alegeri, iar informațiile false generate cu ajutorul inteligenței artificiale generative sunt extrem de simplu de produs.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
threads
ai