OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerț din SUA, care îndeamnă agenția să suspende lansările ChatGPT

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerț din SUA, care îndeamnă agenția să suspende lansările ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerț, care îndeamnă agenția să investigheze grupul și să suspende lansările instrumentelor AI generative, inclusiv cea mai recentă versiune a popularei ChatGPT, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plângerea, făcută publică de grupul de cercetare nonprofit Center for AI and Digital Policy, acuză OpenAI de încălcarea Secțiunii 5 din Legea FTC, care interzice practicile comerciale neloiale și înșelătoare, și îndrumările agenției pentru produsele AI.

HCLTech va angaja 1.000 de persoane în următorii 2 ani CITEȘTE ȘI HCLTech va angaja 1.000 de persoane în următorii 2 ani

CAIDP numește GPT-4 ”părtinitoare, înșelătoare și un risc pentru confidențialitate și siguranța publică”, scrie News.ro.

Grupul spune că modelul lingvistic nu îndeplinește standardele agenției pentru ca AI să fie ”transparentă, explicabilă, corectă și solidă din punct de vedere empiric, încurajând în același timp responsabilitatea”.

Grupul dorește ca FTC să solicite ca OpenAI să stabilească o modalitate de a evalua în mod independent produsele GPT înainte ca acestea să fie implementate în viitor.

De asemenea, dorește ca FTC să creeze un sistem public de raportare a incidentelor pentru GPT-4 similar cu sistemele sale de raportare a fraudei împotriva consumatorilor.

De asemenea, dorește ca agenția să preia o inițiativă de reglementare pentru a crea standarde pentru produsele AI generative.

Președintele CAIDP, Marc Rotenberg, a semnat o scrisoare deschisă publicată miercuri, care solicită o pauză de cel puțin șase luni privind ”antrenarea sistemelor AI mai puternice decât GPT-4”.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a co-fondat OpenAI, și co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, se numără printre ceilalți semnatari.

OpenAI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FTC a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt