Oracle anunță venituri peste așteptări, inclusiv pe fondul popularității AI. Acțiunile cresc puternic

Oracle anunță venituri peste așteptări, inclusiv pe fondul popularității AI. Acțiunile cresc puternic

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mar 2024
Gigantul din domeniul software Oracle a raportat venituri trimestriale care au depășit așteptările Wall Street. Acțiunile cresc puternic, cu peste 11%, în tranzacțiile pre-market.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Compania a anunțat, pentru al treilea trimestru fiscal (încheiat pe 29 februarie), un profit ajustat de 1,41 dolari pe acțiunie, față de o estimare de 1,38 dolari.
FOTO Contract semnat - Cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat - Cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea

Pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, aflat în curs, Oracle se așteaptă la un profit de 1,62-1,66 dolari pe acțiune. Analiștii se așteptau anterior la un profit ajustat pe acțiune de 1,64 dolari, potrivit LSEG. Creșterea anuală a veniturilor va fi între 4% și 6%, potrivit prognozei făcute de companie.

Directorul general al companiei, Safra Catz, a declarat că Oracle este hotărâtă să atingă obiectivele anunțate anterior, inclusiv vânzări de 65 de miliarde de dolari până în anul fiscal 2026. 
 
"Unele dintre aceste obiective s-ar putea dovedi a fi prea conservatoare, având în vedere ritmul nostru", a spus Catz, potrivit CNBC.
 
Segmentul de servicii cloud și suport pentru licențe al Oracle, cea mai mare linie de business, a înregistrat o creștere a vânzărilor de 12%, la 9,96 miliarde de dolari, depășind ușor așteptările. Compania a atribuit această creștere cererii puternice pentru serverele sale de inteligență artificială.
viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
actiuni oracle
ai
venituri oracle